Dacă vrei să faci o friptură delicioasă cu sos și cu garnitură de piure, atunci noi îți arătăm o rețetă cu care îi vei surprinde pe toți.
Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui:
- Carnea aleasă pentru friptură (pui, vită, porc)
- Cartofi
- Unt
- Câteva linguri smântână
- 4 gălbenușuri
- Un praf nucșoară
Cum se face? Mai simplu decât îți poți imagina!
Carnea se rumenește pe ambele părți, apoi se adaugp condimentele dorite și niște apă, în care se lasă să se gătească la aburi. La final separăm sosul, îl răcim și îl punem în forme de gheață la congelator.
Apoi ne ocupăm de piureul magic! Fierbem cartofii, îi zdrobim bine de tot, amestecăm cu sare, piper, 2 linguri de unt, 2-3 de smântână, 4 gălbenușuri și un praf de nucșoară. Punem în cornet de patiserie (sau orice alt instrument improvizat de voi) și se dă forma bazei. Se pune apoi un cub din sosul înghețat în mijloc și apoi se acoperă cu piure, dând forma unei piramide.
Se ung cu ou și se dau la cuptor timp de 30 de minute, până ce totul se rumenește frumos. Se servește cu friptura gătită anterior.
Poftă bună!