Ingrediente
- 100 ml ulei măsline
- 150 gr ceapă alba
- 200 gr prosciutto crudo
- 480 gr orez Arborio
- 100 ml Alexandrion 5 *
- 1 buc. radicchio
- 15 ml ulei de trufe
- 50 gr parmezan, scale
- 100 gr unt
- 5 gr sare
- 1 legătură patrunjel verde
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 plic sofran
Mod de preparare
Mai întâi se prepară o supă de legume clasică, pe care o vom folosi la risotto.
Între timp, călim ceapa tocată mărunt, în ulei încins.
Adăugăm prosciutto tăiat în fâșii mai grosiere și îl lăsăm să se rumenească, amestecând în vas, pentru o rumenire uniformă.
Adăugăm apoi orezul și îl flambăm cu coniac, după care completăm cu supa de legume, pe care o vom pune treptat, lăsând orezul să se hidrateze, dar să rămână aldente.
Spre final de preparare potrivim gustul orezului cu sare, iar după stingerea focului, adăugăm unt, pentru cremozitate.
Tăiem radicchio julien și îl tragem ușor la tigaie în ulei de trufe.
Se montează apoi farfuria așezând la bază risotto, deasupra radicchio și se presară parmezan.