Antena Căutare

Saint-Jacques marinat în sofran, pe o bază de mămăligă neagră și cremă de cartofi violeți cu varză roșie

Ingrediente

  • 8 buc Saint-Jacques
  • 500 g cartofi violeti
  • 500 gr varză roșie
  • 1 kg mălai
  • 1 ceapă roșie
  • 1 L smântână dulce
  • 1 L lapte
  • 2 L supă de pui neutru
  • 1 L apa
  • 300 g unt clarificat
  • 100 g sare
  • 10 g cărbune vegetal
  • 8 g sofran
  • ulei de măsline extravirgin
  • piper
  • sare
  • germeni roșii și verzi

Mod de preparare

Se curăță Saint-Jacques de coral și se pune la marinat într-un litru de apă cu 100 g sare, timp de 20 minute, după care, se scot și se tamponează cu un prosop absorbant.

Articolul continuă după reclamă

Între timp, se pun la fiert 300 ml de smântână cu 20 g unt clarificat și sofran între 4 și 8 g în funcție de culoarea pe care dorim să o aibă Saint-Jacques-ul.

Cînd compoziția fierbe, se adaugă Saint-Jacques-ul și se lasă la foc mic 5-6 minute, după care vor fi scoase și așezate pe o farfurie.

Se toacă fin ceapa și varza, iar cartofii se curăță de coajă și se pun în apă rece.

Se încinge puțin ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa și varza și se călesc până devin lucioase.

Se adaugă cartofii tăiați în bucăți mici, 200 g de unt clarificat și 1 L de supă de pui.

Când au fiert cartofii, se mixează și se transformă în piure.

Se adaugă sare, piper și ulei după gust.

Pentru mămăligă, se pun la fiert într-un vas: laptele, smântâna și puțină sare.

Când incep să fiarbă se adaugă carbunele vegetal în funcție de culoarea dorita (intre 4 si 10 grame).

Apoi se adaugă mălaiul și când a fiert, se răstoarnă într-o tavă să se răcească.

Pentru prezentare, se formează baza de mămăligă, peste care se pune Saint-Jacques-ul marinat și în jurul mămăligii, crema/piureul de cartofi violeți și varza roșie.

Se adaugă și un fir de ulei.

Rețetă concurent: Popa Ioan

Mancare de pere cu carne de porc... Cod file la vid, cu anghinare, fenicul și sos de arpagic verde...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

2025 de exceptie Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x