Dacă te-ai săturat de preparatele obișnuite și chiar nu mai ai nicio idee, atunci ce zici de o delicatesă arăbească numită „Sfiha”?
Ai nevoie de:
- 500 gr carne de vită sau miel sau amestec vită-oaie (tocată ultra mărunt)
- Un cub de unt
- O roșie
- O ceapă
- Două linguri tahini (opțional)
- Câțiva căței de usturoi
- Condimente: sumac, boia dulce, puțin chili, coriandru (sau direct mixul de șapte condimente, găsit în marile amgazine)
- Sare și piper
Cum se face?
Carnea tocată se amestecă bine cu ceapa și roșia tocată mărunt. Se pun condimente după gust și pasta obținută se întinde fie în interiorul unei lipii libaneze, fie se face aluat și se întinde pe acesta (șase pahare de făină se frământă cu drojdie, sare și două pahare de iaurt, puțin ulei și puțin lapte).
Lipia se rumenește e o parte și pe alta pe ochiul de la aragaz, în timp ce vărcuțele din aluat cu carne se bagă în cuptor.
E ideal cu iaurt, lapte bătut sau ayran.
Poftă bună!
Cum se face cea mai bună salată de cartofi din lume! Acesta este ingredientul secret ce asigură cheia succesului!... Știi care e secretul bezelei crocante? Rulada cu zmeură și bezea te va cuceri! Învață să prepari cel mai delicios desert...