Antena Căutare

Ton roșu la grătar cu garnitură de sparanghel și sos Alioli

Ingrediente

  • 1 kg ton roșu( bucată întreagă)
  • 1 kg sparanghel
  • 3 lămâi
  • 100 g sare
  • 50 g piper alb
  • 500 ml lapte dulce
  • 100 g usturoi (2 căpățâni)
  • 100 g ridichi roșii
  • 100 g roșii chery
  • 5 g flori comestibile
  • 5 g microplante ( germeni de mazăre, de ridichi )
  • 200 g unt
  • 200 ml ulei de măsline
  • 1l apă

Mod de preparare

Se secționează bucata de ton în 4 porții a câte 210 g fiecare, apoi se marinrează cu ulei de măsline, sare, piper alb și zeamă de lămâie și se frige pe tigaia grill încinsă, câte 3 minute pe fiecare parte.

Articolul continuă după reclamă

Se curăță sparanghelul, se pune la fiert, in apă clocotită cu puțină sare, pentru 5 minute, apoi se adaugă un cub de unt și se trage la tigaie.

Între timp, se procesează sosul Alioli, la rece, compus din lapte dulce, ulei de măsline, sare, piper alb, zeamă de lămâie și căței de usturoi.

Se trece totul prin blender până se transformă într-o pastă de consistența unei maioneze.

Tehnica de montaj : se așază sparanghelul pe farfurie, iar pe cotorul acestuia se aplică bucata de ton acompaniată de sosul Alioli.

Pentru decor se folosesc urmatoarele elemente : ridiche roșie feliată, lămâie tăiată în sferturi, flori comestibile și microplante.

Burger Jack... Trufe în coșulețe de ciocolată...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x