Ingrediente
- 1 kg ton roșu( bucată întreagă)
- 1 kg sparanghel
- 3 lămâi
- 100 g sare
- 50 g piper alb
- 500 ml lapte dulce
- 100 g usturoi (2 căpățâni)
- 100 g ridichi roșii
- 100 g roșii chery
- 5 g flori comestibile
- 5 g microplante ( germeni de mazăre, de ridichi )
- 200 g unt
- 200 ml ulei de măsline
- 1l apă
Mod de preparare
Se secționează bucata de ton în 4 porții a câte 210 g fiecare, apoi se marinrează cu ulei de măsline, sare, piper alb și zeamă de lămâie și se frige pe tigaia grill încinsă, câte 3 minute pe fiecare parte.
Se curăță sparanghelul, se pune la fiert, in apă clocotită cu puțină sare, pentru 5 minute, apoi se adaugă un cub de unt și se trage la tigaie.
Între timp, se procesează sosul Alioli, la rece, compus din lapte dulce, ulei de măsline, sare, piper alb, zeamă de lămâie și căței de usturoi.
Se trece totul prin blender până se transformă într-o pastă de consistența unei maioneze.
Tehnica de montaj : se așază sparanghelul pe farfurie, iar pe cotorul acestuia se aplică bucata de ton acompaniată de sosul Alioli.
Pentru decor se folosesc urmatoarele elemente : ridiche roșie feliată, lămâie tăiată în sferturi, flori comestibile și microplante.
Burger Jack... Trufe în coșulețe de ciocolată...