- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de mujdei, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Pentru că sosul de usturoi vă va ieși pur și simplu pufos și perfect pentru orice friptură!
Greșeală pe care o fac tot mai multe gospodine e că nu îl lasă câteva minute în frigider și uită să adauge la urmă un strop de apă minerală!
Mujdei cu smântână şi maioneză
Ingrediente:
O căpăţână de usturoi
2 linguriţe de ulei
2 Linguri de maioneză
3-4 linguri de smântână
Mărar şi pătrunjel uscat
Lămâie, apă minerală
Începem cu usturoiul pe care îl pisăm și adăugăm cele 2 linguriţe de ulei peste el. Se mixează până se formează o pastă. Amestecăm, apoi adăugăm maioneză şi smântână. Ideea este întotdeauna să punem de 2x mai mult smântână decât punem maioneză că să mai anuleze din gustul ei. La sfârşitul cremei, tăiam lămâia în două şi doar jumătate din ea stoarcem în mujdei (lămâia anulează din gustul maionezei şi din consistentă mujdeiului ) şi adăugăm mărarul şi pătrunjelul și apă minerală!
Cel mai bine este să lăsaţi puţin în frigider că să se răcească!