Antena Căutare

Ce au găsit chefii în farfuria echipei verzi din al patrulea battle: „Totul era amar”. Preparatul a stârnit dezbateri aprinse

Concurenții au avut de gătit câte dish-uri cu o combinație de ingrediente ciudate, în al patrulea battle de la Chefi la cuțite sezonul 13 din 29 aprilie 2024. Chefii au venit cu cele mai bune idei, însă la degustare preparatul echipei verzi a stârnit discuții aprinse.

colaj foto chefi la cutite sezonul 13 crama ceptura Galerie
Cum au reacționat chefii când au gustat din preparatul gătit de echipa verde în ediția 18 din sezonul 13 Chefi la cuțite din 29 aprilie 2024 | Antena 1

Pentru al patrulea battle de la Chefi la cuțite sezonul 13 din 29 aprilie 2024, cele trei echipe au avut parte de o lovitură „dură”. Irina Fodor a adus în platou temuta roată a ingredientelor, iar concurenții au știut deja că nu vor avea o probă ușoară. Așa cum se așteptau, în ediția 18 din 29 aprilie 2024, ei au avut de gătit cu ingrediente inedite. Mai mult decât atât, fiecare echipă a avut de pregătit câte două preparate, iar emoțiile au atins cote maxime când roata a început să se învârtă.

În timp ce lui chef Richard Abou Zaki i-a surâs norocul, iar echipa roz a trebuit să gătescp cu ciocolată albă și slănină, chef Orlando Zaharia a primit de la ruletă ciocolată neagră și ridiche neagră. Chef Alexandru Sautner a tras la ruletă urechi de lemn și rapane.

Citește și: Richard Abou Zaki, revoltat de comentariile celorlalți chefi. Ce au spus colegii săi despre preparatul „cu soare” al echipei roz

Irina Fodor a ridicat și mai mult miza când a anunțat că toți sunt nevoiți să folosească aceleași șase ingrediente în farfuriile lor.

După o confruntare plină de tensiune, a venit momentul degustării. Cei patru chefi au avut și ei ocazia să încerce preparatele pe care le-au pus pe bandă, însă au ieșit la iveală mai multe nemulțumiri.

Cum au reacționat chefii când au gustat din preparatul gătit de echipa verde în ediția 18 din sezonul 13 Chefi la cuțite din 29 aprilie 2024

Concurenții au avut de lucrat cu ciocolată neagră, ciocolată albă, slănină, ridiche neagră, urechi de lemn și rapane. Chefilor le-a fost destul de greu să se gândească câte o farfurie cu două dish-uri ce ar putea să includă toate cele șase ingrediente, dar nu imposibil.

Astfel, echipa condusă de chef Orlando Zaharia a decis să facă un piure de ridiche neagră cu rapane pane și ton în crustă de susan wasabi, crocant de slănină, sos de slănină, sos allioli și salată de ridiche neagră, așezată pe farfurie în formă de coroană.

„Vizual este 95% din ce voiam, îmi e cumva teamă de coroana de ridiche. Am dat-o cu sare, ulei, ce să fac? E amar”, a spus căpitanul echipei verzi când a gustat din preparat.

Iar ceilalți jurați s-au declarat, de asemenea, deranjați de gustul amar din farfrie. „Totul era amar. Ridichea aia era amară”, a spus chef Alexandru Sautner. „Nu știu ce căuta crema aia de șuncă în farfurie, avea un gust așa grețos”, a mai spus el.

Citește și: Ce au putut să pună în farfurie concurenții lui Orlando Zaharia în battle-ul doi din sezonul 13 Chefi la cuțite. Cine a degustat

„Rapanele bine făcute, fragede. N-aș mai fi făcut sosul allioli pentru că a fost destul de greu”, a adăugat și chef Ștefan Popescu.

„Era totul separat. Nu avea o sinergie. Era totul aruncat acolo”, a comentat nemulțumit și chef Richard Abou Zaki.

Cu toate acestea, întotdeauna preparatul poate fi salvat de un vin bun, care completează perfect aromele din farfurie. Servit alături de un Chardonnay Cervus Magnus Monte de la Crama Ceptura, tenta amară din farfurie este completată perfect de gustul echilibrat si atractiv, cu aroma fina de strugure în parga, ușor acidulat, vioi și fructuos.

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că vinurile de la Crama Ceptura sunt apreciate de toți concurenții Chefi la cuțite, sezonul 13. Cu toții au apelat, rând pe rând, la ajutorul băuturii rafinate pentru a potența gustul delicateselor gătite de ei.

Richard Abou Zaki, revoltat de comentariile celorlalți chefi. Ce au spus colegii săi despre preparatul „cu soare” al ech... Cum au reacționat degustătorii când au aflat ce combinații inedite au în farfurii. Concurenții au gătit cu slănină și ci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Citește și
x