Antena Căutare

El este Cristi Șerb, marele câștigător al primei ediții „Chefi la cuțite”! Ce va face cu premiul de 30.000 de euro?

Cristi Șerb a luptat din plin și a fost ales câștigătorul primei ediții „Chefi la cuțite”! Totuși, ce planuri are tânărul?

Cristi Șerb a luptat din plin și a fost ales câștigătorul primei ediții „Chefi la cuțite”! Totuși, ce planuri are tânărul?

1. Cum te-ai simțit la finală, când ai auzit că tu ești câștigător? Ce ți-a trecut prin minte atunci?

Atunci când Gina a spus „câștigatorul primului sezon Chefi la cuțite este Cristi Șerb”, o energie divină a explodat în mine. Am sărit în sus de fericire și încă credeam că visez, mă ciupeam ca un nebun de piele de mă înroșisem. A fost un sentiment unic, în momentul acela am simțit că nu am greșit atunci când am hotărât să mă fac bucătar. Îmi doresc să fiu cel mai bun bucătar și voi lupta pentru asta.

2. Îți amintești care a fost primul lucru pe care l-ai făcut imediat după încheierea finalei?

După încheierea finalei m-am dus acasă, mi-am strâns familia și le-am mulțumit că au avut încredere în mine și că au fost mereu alături de mine.


3. De ce crezi că ai câștigat tu? Ce ai avut în plus față de ceilalți?

Am câștigat eu pentru că am fost cel mai bun din competiție. A fost greu, în concurs au fost bucătari buni, cu experiență și multă imaginație. Poate că eu am avut în plus dorința de a-mi depăși zi după zi nivelul. Sunt un om care se întreabă la finalul fiecărei zile ce a învățat în plus față de ziua de ieri. Îmi place să experimentez, să ascult părerile celorlalți, să culeg ce e mai bun de la cei de lângă mine, sunt genul de om care este atent la greșelile celorlalți pentru a învăța din ele. Deși am doar 22 de ani, mă simt stăpân pe mine, îmi respect foarte mult cheful și când sunt pus să coordonez simt că mă transform într-un comandant de unitate militară.

4. Ai avut vreo strategie pe tot parcursul emisiunii?

Pe parcursul emisiunii strategia mea a fost să îmi ajut echipa, mereu am simțit că dacă unul din noi are probleme e ca și când aș avea eu. Scopul meu până în semifinală a fost să rămânem cât mai mulți, să scriem istorie, să fim doi din echipa gri în finală. Strategia mea personală a fost să dau ce-i mai bun din mine, să fac abstracție de stresul că sunt filmat, că tot ce facem acolo se va vedea la TV. În rest, nu m-am reținut de la nimic, acel Cristi nebun care dă cu capul în cameră la ieșirea din platou sunt și în viața de zi cu zi. Am fost eu și atât.



5. Ce ți s-a părut cel mai greu în concurs? Dar și cel mai frumos?

Cele mai grele momente din concurs au fost jurizările de la probele pe echipe, nu am câștigat de prea multe ori, așa că mereu îmi era greu să mă uit în ochii lui chef Sorin. Dar partea frumoasă este că la individual am reuțit de multe ori să am cea mai bună farfurie și asta îmi ridica moralul.

6. Ce ai învățat de la cei trei chefi?

Pe parcursul emisiunii simt că am evoluat foarte mult. Am avut ca inspirație stilul chefilor și încă de la început mi-am spus că indifferent de ce se va întâmpla în concurs, important e să învăț ceva de la ei, să profit de această ocazie și să rămân cu câte ceva de la fiecare dintre ei. De la chef Cătălin am învățat că bucătăria este muncă, pentru a reuși trebuie să muncești și să te implici, dumnealui spune că în bucătărie sunt doi stâlpi: unul se numește „temperatură”, iar celălalt este „timpul”. Chef Florin Dumitrescu... îmi doresc să fiu ca el, dumnealui a făcut lucruri mari de la o vârstă foarte fragedă, mi-ar plăcea să îi urmez pașii după acest concurs. Chef Florin spune că bucătăria este o artă, că în bucătărie există ingrediente și gusturi și că totul depinde de tine cum le combini. Bucătarul este asemenea unui pictor doar că în loc de culori, se folosește de ingredient și gusturi pentru a-și realiza tabloul. Cu chef Sorin Bontea am rezonat de la început și mi-am dorit să fiu în echipa dumnealui. Îl urmăresc de foarte multă vreme, am găsit în el acel chef pe care mi-l imaginam fără să-l cunosc, este un profesionist, care m-a învățat multe. Că trebuie să faci lucrurile cum sunt scrise, ca la carte, indifferent de situație, că în farfurie nu trebuie să ai doar plainting, ci și gust, consistență și culoare. Este persoana pe care mi-am dorit să o cunosc.



7. Ce ai descoperit nou la tine în concursul ăsta? Te-ai surprins în vreun fel?

Pe parcursul concursului mi-am dat seama că îmi place să mă aventurez și că încep să iubesc competiția. Daca aș putea, aș mai trece încă o dată prin asta!

8. Ce tip de bucătărie preferi? Ți-ar plăcea să te specializezi pe ceva anume?

Îmi place foarte mult bucătăria mediteraneană și îmi doresc să mă specealizez în stilul fine dining.

9. Cine ți-e mentor?

Nu știu dacă am un mentor, cred că am mai mulți oameni spre care privesc cu admirație. Îmi place mult „nebunia” lui chef Joseph Hadad, știința lui chef Henrik Sebok, profesionalismul lui chef Sorin Bontea... Mentor în sufletul meu este poate chef Doru Pastramă, care din păcate nu mai este printre noi, este primul chef care m-a luat de mână mai mult forțat și mi-a spus că trebuie să ajung chef, nu să rămân la tocat legume... Aveam doar 15 ani, eram un simplu practicant și el îmi acorda încredere. Pentru mine perioada aceea a fost perioada în care mi-am construit motorul pentru a pleca la drum, iar dânsul cred că m-a inspirat să îmi creez un model. Cred că lui îi datorez cel mai mult!

10. Ce vei face cu premiul?

Cu premiul câștigat voi investi în mine pentru a mă perfecționa ca bucătar.

11. Cui vrei să mulțumești?

Vreau să îi mulțumesc în primul rând lui chef Sorin Bontea pentru că a avut încredere în mine și că m-a ales în echipa sa, celor care au realizat acest proiect minunat și tuturor oamenilor care au crezut în mine.

12. Care sunt planurile tale de viitor?

Planurile mele de viitor sunt simple, vreau să devin de la o zi la alta cea mai bună versiune a mea și să ajung unul dintre cei mai buni bucătari din România.

El este marele câștigător al emisiunii „Chefi la cuțite”! Cristi Șerb a demonstrat că este cel mai bun dintre toți!... Chef Florin Dumitrescu, mesaj neașteptat după finală! „Eu sunt pregătit, o sa vedeți...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Citește și
x