Aseară, Iulia Sălăjan a părăsit competiția ,,Chefi la cuțite” în cea de-a șaptea confruntare pe echipe, lăsându-și echipa în trei bucătari.
Pentru că experiența acestei emisiuni a transformat-o, Iulia a vrut să împărtășească o parte din secretele ce zac în spatele camerelor de filmat, însă nu înainte de a trimite și un mesaj emoționant echipei mov și a conducătorului chef Scărlătescu.
1. Cum ai descrie experiența Chefi la cuțite în 3 cuvinte?
Părăsirea zonei de comfort.
2. Ce ai invățat despre tine în această competiție?
În urma tuturor trăirilor de la Chefi la Cuțite, am tras concluzia că e necesar să reglez nivelul de siguranță și stăpânirea de șine, să am mai multă încredere în mine și în vocea interiorară și în situațiile spontane, în care trebuie să reacționezi în secunda doi, să mă bazez pe intuiție.
3. Ce ai invătat de la chef Scărlătescu, mentorul tău?
Am avut o discuție cu chef Scărlătescu, în urma serii în care am ieșit din concurs, și mi-a spus că sunt persoana care, citez, “isi ia sabia și pleacă singură la luptă’’ și în măsură în care îmi doresc reușită, pe orice plan, trebuie să mă bazez și să mă ajut cu ‘’oameni’’.Pe lângă ce mi-a transmis verbal, chef Scarlatescu, mi-a insuflat tactica ‘’nu risti…nu câștigi’’, asta pe lângă o groază de tehnici și tactici în bucătărie, de la gust la aplicabilitate și combinații de texturi. La nivel de bucătărie, nu voi uită niciodată cum se face MOUSSE -ul de ciocolată și PĂMÂNTUL DE FLORI :)) – căci astea m-au marcat și mă vor urmări tot restul vieții.
4. Care este punctul forte al echipei din care ai făcut parte?
Punctul forțe al echipei mov derivă din subestimarea venită de la celalalte două echipe. În sensul în care nimeni nu a dat vreo șansa echipei noastre și au fost situații și situații în care s-a demonstrat contrariul, spre marea dezamăgire și surprindere a altora. Ne-am alimentat, practic, cu subestimarea celorlalți. Lucrul acesta ne-a impulsionat.
5. Ce ți s-a părut cel mai greu în această competiție? Dar și cel mai frumos?
Cel mai dificil și greu lucru, este să iei șase oameni, șapte oameni cu Chef Scarlatescu,din colțuri diferite ale țării, oameni cu personalități și caractere diferite, oameni care au abordări diferite și oameni care nu s-au cunoscut dinainte și să-I imbinini astfel încât să se transforme într-un întreg, dar într-un timp foarte scurt. Adică învățarea corzilor sensibile ale unui om, corzile la care nu trebuie să cânți, este un process de durată. Eu, noi, a trebuit să facem asta în secundă doi, spre binele echipei.
Cel mai frumos lucru…prieteniile care s-au legat în interiorul concursului. Eu, sunt câștigătoarea, a unor prietenii extraordinare, cu niște oameni frumoși și de calitate.
6. Ce nu se vede pe micile ecrane în ceea ce privește experiența din bucătăria Chefi la cuțite?
Oamenii de acasă nu văd cât de dificil este să faci față tensiunilor și stresului din bucătăria Chefi la Cuțite. Mulți merg pe premiza: ‘’aaaaa, păi cât de greu este să gătești cu un cartof’’. Dar când ești pus față în față cu un cronometru care te presează și mai e și dorință de a da ce-I mai bun din ține, clachezi, creierul se blochează, iar din 200 de preparate pe care le știi cu…. cartof, nu mai ai idee de nici măcar unul.
7. Un mesaj pentru echipa mov?
Dragii mei MOVALII, să știți că am lăsat o parte din mine, acolo cu voi, în bucătărie, pentru susținere și indiferent de distanță sau timp, noi am creat ceva, care nu va lasa ‘’flacara mov’’ să se stingă, și acel ceva se numește: LEGĂTURĂ. Chef SCĂRLĂTESCU, El Comandante, Linguriță, miss Bad Angie, mamă Miki și Lore…. eu….fata cu copaci în cap…care vă iubește enorm.
VĂ MULŢUMIM! Show-ul culinar, prima alegere a telespectatorilor: azi se fac ultimele eliminări înainte de semifinală... Cuțitele s-au ascuțit și la luptă au pornit! Concurenții își scot așii din mânecă! „Chefi la cuțite” se apropie de marel...