Antena Căutare

Zece din cele mai scumpe mâncăruri din lume! Nu o să îți vină să crezi cât poate costa un kilogram de cartofi!

Unele mâncăruri sunt catalogate ca fiind delicatese și o singură porție poate ajunge să coste cât un bilet de avion sau o adevărată vacanță!

Articol scris de Georgiana Hluscu

Unele mâncăruri sunt catalogate ca fiind delicatese și o singură porție poate ajunge să coste cât un bilet de avion sau o adevărată vacanță!

Cartofii ,,La Bonotte” – 550$ / kg

Ce îi face atât de speciali? Acești cartofi cresc doar într-o regiune din Franța si pot fi cultivați exclusiv manual o singură dată pe an.

Puiul Ayam Cemani – 2500$

Acești pui sunt complet negri: de la carnea lor până la oase si carne. Acest fapt se datorează unei hiperpigmentări.

Șunca Jamon Iberico de Bellota – 400$ / Kg

Această șuncă provine de la porcul negru din peninsula Iberică Pentru a se obține gustul delicat al acesteia, porcul este crescut numai cu plante și rădăcini în ultima perioadă a vieții sale. Carnea este ținută la maturat între 2 și 4 ani, iar după este livrată într-o cutie de lemn creată manual. Șunca vine însoțită de un certificat ADN care atestă autenticitatea rasei.

Tonul Roșu – aproximativ 7.000 $/ kg

Fiind foarte fragedă,această carne este utilizată pentru prepararea sushi-ului. Prețul unui astfel de pește a atins chiar fabuloasa sumă de 1,5 milioane de dolari. Acest fapt se datorează rarității acestei specii.

Cafeaua Kopi Lowak – 1200 $/ Kg

Cea mai scumpă cafea din lume provine din excrementele unui animal numit civeta de palmier. Acesta este hrănit cu boabe de cafea, pe care după le elimină. Enzimele digestive contribuie la aroma cafelei după ce va fi măcinată.

Trufele albe 4.000$/ Kg

Dacă te-ai plictisit de banalele ciuperci, poți încerca trufele. Acestea cresc numai toamna și sunt dezgropate de către câini.

Pepenele Yubari – până la 26.000$ o bucată

Acesta este un hibrid între două specii de pepene galben. După cum sugerează și numele, acest fruct este crescut doar în regiunea Yubari din Japonia.

Vita Wagyu – 250$/ Kg

Vitele de la care provine carnea sunt tratate regește, fiind chiar masate. Acest tip se trage din vita Kobe si cea Limousine.

Șampania Pernod Ricard Perrier-Jouet – 4.000$

Șampania- băutura care acompaniază cele mai sofisticate mâncăruri. Cea mai vehce sticlă de acest tip datează încă din 1825.

Caviarul Almas Beluga 30.000/ Kg

Provine de la o specie rară de sturion, ce poate atinge vârsta de 100 de ani. Acesta este ambalat într-un recipient de aur.

Dezvăluiri uluitoare ale unuia dintre cei mai îndrăgiți concurenți de la „Chefi la cuțite”: "Am fost hoţ de meserie... Câştigătorul sezonului 2 "Chefi la cuţite", cel mai sincer interviu! Chef Cristi Voicu, de la munca din bucătă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x