Antena Căutare

De ce bucătarii presară mirodeniile în mâncăruri de la înălțime. Trucul te-ar putea ajuta și pe tine

Există explicații pentru care unii bucătari, amatori sau profesioniști, aleg să presare mirodeniile la mare înălțime față de mâncărurile pe care le prepară. Iată de ce fac acest lucru și de ce acest truc te-ar putea ajuta și pe tine în bucătărie dacă alegi să îl pui în practică.

De ce bucătarii presară mirodeniile în mâncăruri de la înălțime. Trucul te-ar putea ajuta și pe tine Galerie
De ce bucătarii presară mirodeniile în mâncăruri de la înălțime | Shutterstocl

Toată lumea a văzut la un moment dat cel puțin un bucătar când adauga un praf de condimente, de exemplu, de la distanță față de recipientul în care era mâncarea. Și cum nimic nu e întâmplător în viață, și pentru acest gest există o explicație. Iată care ar putea fi motivele, conform unui material Mental Floss.

Citește și: De ce există obiectul alb din interiorul cutiei cu pizza. Mulți îl aruncă pentru că nu știu despre ce e vorba

De ce bucătarii presară condimentele în mâncăruri de la înălțime

Mulți bucătari presară condimentele de la o înălțime mare față de recipientul cu mâncare, iar gestul oferă o senzație plăcută, de relaxare sau satisfacție, pentru privitori și nu numai, susțin unii. Totodată, procedeul denotă și o anume „eleganță” a unui chef bucătar, în momentul în care își dorește să își impresioneze publicul, mai susțin unele voci.

Totuși, este mai mult decât atât. Bucătarii aleg să procedeze astfel deoarece înălțimea mai mare îi ajută să așeze condimentele în mod cât mai uniform peste respectivul fel de mâncare, conform The Kitchn. Sigur, acest lucru contează și trebuie adaptat în funcție de preparatul care este gătit în acel moment.

Citește și: De ce nu este bine să-ți pui hainele ude la uscat pe calorifer. Este un obicei foarte dăunător. Explicația specialiștilor

Teoria a fost pusă și în practică de câțiva cercetători de la Cook’s Illustrated, o revistă culinară americană. Ei au făcut un experiment în care au presărat piper negru măcinat peste bucăți de piept de pui de la câteva înălțimi: 10 centimetri, 20 de centimetri și 30 de centimetri înălțime. Care a fost concluzia experimentului culinar? Ei, bine, puiul a fost cel mai bine asezonat cu piper de la înălțimea cea mai mare, de 30 de centimetri.

Se pare că aceasta ar fi și cea mai indicată distanță pe care să o luați față de preparat atunci când vreți să îl condimentați: 30 de centimetri, conform articolului Mental Floss. Mai mult de atât ar putea însemna ca sarea și ierburile să ajungă mai mult pe lângă tigaie / oală și mai puțin în mâncarea propriu-zisă, unde le-ar fi locul.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x