Ingrediente pentru rețeta Mușchi de vită cu legume și sos gorgonzola:
- 1 bucatăa muschi de vita (1 kg)
- 500 g de cartofi (5 cartofi potriviți)
- 30 g crenguțe rozmarin
- 100 ml ulei de măsline
- 20 g sare
- 20 g piper
- 300 ml smântână
- 200 g gorgonzola
- 100 g fasole verde păstăi
- 100 g ardei gras roșu(2 ardei)
- 100 g ardei gras galben(2 ardei)
- 100 ml oțet balsamic
- 20 g lamâie(1 lămâie)
- 20 ml miere
- 30 g cimbru fresh
Mod de preparare pentru rețeta Mușchi de vită cu legume și sos gorgonzola:
Se pun cartofi la fiert în coajă, iar când încep să se pătrundă, se scurg și se trag la tigaie pe toate părțile.
Se pregătește muschiul de vită: se taie în bucăți, și se trage la tigaie, în ulei încins, până prinde crustă pe ambele părți.
Se prepară, apoi, la cuptor, la temperatura de 240 de grade pentru 5-20 minute.
Legumele se blanșează pentru maxim 10 minute în apă clocotită.
Se prepară un dressing din oțetul balsamic, zeamă de lămâie, miere și cimbru, iar cu acesta se vor stropi legumele în timpul servirii.
Se pune smântâna la încălzit, se adaugă gorgonzola și se amestecă până se omogenizează.
Se servește mușchiulețul de vită cu legumele blanșate și sosul de gorgonzola.
Poftă bună!
Rețeta Lava cake cu ciocolată albă și sos de căpșuni... Rețeta de Rulouri din pește macrou...