Antena Căutare

Creativitatea copiilor ia nastere in... bucatarie!

Copilul adora sa isi mute locul de joaca in bucatarie, fie pentru ca mama il lasa sa modeleze aluatul, fie ca are placerea de a gusta crema de la o prajtura delicioasa. Cel mic are darul de a urmari fiecare miscare a mamei si de a prelua stilul de viata culinar.

Daca cel mic are acest dar, in niciun caz nu trebuie neglijat. Si un start nu trebuie sa insemne un curs la scoala, ori in alta parte, ci chiar in bucataria ta - ingredientul necesar fiind creativitatea.

Incepe sa explorezi potentialul copilului prin a-i da mici responsabilitati in bucatarie: sa taie legumele, ori sa amestece anumite ingrediente.

1. Alegeti cate o reteta pe saptamana

Incurajeaza participarea celui mic in procesul culinar prin implicarea sa directa. O data pe saptamana petrece timp alaturi de el, preparand ceva ce isi doreste, ori ce i-a placut lui mai mult dintr-o carte de bucate. Apoi mergeti la cumparaturi, pentru a lua tot ce este necesar noului preparat culinar.

Acesti pasi sunt foarte importanti, deoarece ii ofera celui mic un simt al responsabilitatii si al posesiei asupra preparatului respectiv. Copilul va avea si mai multa incredere in el si o imagine pozitiva asupra sinelui, daca este laudat de fata cu cei care gusta din preparat.

2. Emisiunile culinare

Pentru mentine imaginatia copilului pe o linie evolutiva, apelati la experti! Emisiune culinare sunt interactive, educative si dezvolta imaginatia micutului.

3. Mergeti la cumparaturi impreuna

Luati-va copilul, din cand in cand, la cumparaturi si lasati-l sa se implice direct in acest proces. Cereti-i sfatul in legatura cu mirosul sau gustul unui anumit ingredient, de exemplu.

Beneficiile educatiei culinare

Un astfel de tip de educatie este foarte constructiv in formarea intelectuala si sociala a copilului.

Daca va incepe sa se priceapa intr-ale gatitului, cu siguranta colegii de la scoala vor fi impresionati si vor dori si ei sa invete cateva retete. Aceasta este o buna oportunitate pentru cei mici sa se cunoasca, sa schimbe idei si opinii.

In plus, in bucatarie se pot dezvolta si abilitatile matematice, insa intr-un mod placut, fara a-i da teme in plus celui mic. 200 de grame de faina, 3 ml de esenta de rom, o jumatate de portocala - prin intermediul acestor cantitati, puteti face si o lectie de matematica, explicandu-i ce inseamna mililitru, gram, fractie si asa mai departe.

Timpul petrecut cu cel mic in bucatarie este o cale creativa prin care sa va construiti amintiri impreuna, dar si abilitati care il pot ajuta inaintand in varsta.

Foto: kids.nationalgeographic.com

Top 3 carti care merita citite in adolescenta... Cele mai interesante abtibilduri pentru laptop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x