2 1/2 dl faina;
2 lingurite praf de copt;
1 lingura scortisoara;
3 oua;
2 dl zahar;
75g unt;
1 dl apa,
fulgi de migdale sau alune de padure maruntite (optional)
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 175 grade, apoi tapetati o forma de prajitura cu diametrul de 24 cm cu hirtie de copt.
2. Amestecati faina, praful de copt si scortisoara, fulgi de migdale sau alune in compozitie (optional)
3. Se bat ouale cu zaharul apoi incorporati treptat ingredientele uscate (compozitia de faina).Topiti untul, amestecati-l cu apa si lasati-l sa dea un clocot. Untul topit se toarna in aluat amestecind continuu.
4. Compozitia se toarna in forma de pajitura pregatita, se presara deasupra fulgi de migdale sau alune de padure(optional).
5. Se coace timp de 30 min sau pina cind este facuta uniform (incercati cu o scobitoare, daca nu se leaga aluatul de ea este facuta). Pofta buna!
Foto: stickygooeycreamychewy.com
Citeste si Good Food!