Antena Căutare

Reteta pentru gratar: pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

Martha Stewart iti propune astazi inca o reteta delicioasa de pui la gratar. De aceasta data lamaia da o aroma speciala carnii fragede iar garnitura este compusa din paine taraneasca frecata cu usturoi. Pofta buna!

Este o reteta care poate fi servita cel mai bine pentru o masa usoara de seara, la un pahar de vin alb si rece, alaturi de familie sau de prietenii buni.

Ingrediente (4 portii):

4 fileuri mari de pui;

3 linguri ulei de masline;

100 ml suc de lamaie + cateva felii;

4 felii groase de paine taraneasca;

2 catei de usturoi;

sare, piper.

Preparare (20 de minute):

Incalzeste bine gratarul pe care il ai - fie cel de afara, fie cel de interior, de aragaz. Toaca apoi marunt un catel de usturoi, pune-l intr-un vas, apoi adauga o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper: amesteca bine.

Pune apoi fileurile de pui in acest amestec, sau, mai exact, freaca cu acest amestec. Lasa apoi fileurile timp de 5 minute in aceasta marinada.

Separat, unge feliile de paine cu restul de ulei de masline, apoi da-le cu sare si cu piper si pune-le pe grill. Cand se rumenesc, freaca-le cu celalalt catel de usturoi ramas.

Pune apoi fileurile de pui pe grill, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, insa ai grija sa nu se usuce.

La final, serveste pentru fiecare portie cate un fileu de pui alaturi de o felie groasa de paine taraneasca facuta si aceasta pe grill.

Pofta buna!

Foto: marthastewart.com

FOTO! Vezi care sunt tendintele in moda pentru aceasta toamna!... Cinci alimente pentru tineretea vesnica a pielii tale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x