Antena Căutare

Reteta: Placinta de ciuperci, spanac si cartofi

O placinta buna pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:


400g de spanac tanar
1 lingura ulei de masline
500g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake
2 catei de usturoi, zdrobiti
250ml supa de vita (facuta cu ½ cub de concentrat de vita)
300g de cartofi noi fierti, taiati in bucati cat o imbucatura
1 lingura de mustar cu boabe
1 lingurita nucsoara, proaspat rasa
2 linguri cu varf de smantana
3 foi de placinta
300g de fasole verde si 300g de broccoli, fierte la aburi


Mod de preparare:

• 1. Se incinge cuptorul la 200˚C/gaz 6. Se inmoaie spanacul intr-o strecuratoare turnand un ibric de apa fierbinte peste el.

• 2. Se incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie de teflon mare si se prajesc ciupercile la foc mare pana devin aurii. Se adauga usturoi si se prajeste 1 minut, apoi se toarna in tigaie supa, mustarul, nucsoara si cartofii. Se lasa sa fiarba cateva minute pana se evapora lichidul. Se asezoneaza, apoi se ia de pe foc; se adauga smantana proaspata si spanacul. Se toarna intr-un vas termorezistent si se lasa la racit cateva minute.

• 3. Se ung foile de placinta cu uleiul ramas, se taie in sferturi, se strang usor in palma si se asaza peste umplutura. Se coace 20-25 de minute, pana devine aurie. Se serveste cu legume.

Citeste si Good Food!

Desert de Craciun: Prajiturele in forma de bulgari de zapada... Top 10 cele mai ciudate reclame la tigari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x