Antena Căutare

Reteta: Risotto cu praz si kaizer

Serile devin din ce in ce mai racoroase, asa ca alege o cina care se pregateste repede, dar care este consistenta si hranitoare.

INGREDIENTE

- 1,5l supa de pui

- 1 lingura ulei de masline

- 4 felii de kaizer, taiate in bucatele

- 3 fire de praz, tocate

- 300g de orez pentru risotto

- 125ml de vin alb

- 50g de parmezan, ras

- 1 mana de chives, tocata

PREPARARE: 35 de minute, 4 portii

1. Se pastreaza supa fierbinte intr-o cratita. Se incinge ulei intr-o cratita mare si se prajeste kaizerul pana devine crocant. Se scoate kaizerul din cratita cu ajutorul unei spumiere si se pune deoparte.

2. Se amesteca prazul in cratita pana se inmoaie 5-7 minute. Se adauga orezul si se prajeste 1 minut. Se toarna deasupra vinul si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga supa, cate un polonic din cand in cand, amestecand si asteptand ca orezul sa absoarba lichidul, inainte de a mai adauga inca un polonic de supa.

Se mai tine pe foc 20 de minute pana cand orezul este gata si risotto-ul are o consitenta cremoasa. Se asezoneaza si se adauga kaizerul amestecand, precum si majoritatea parmezanului si chives-ului, lasand deoparte cate putin pentru a presara pe deasupra inainte de a servi.

V.N. per portie: 445 kilocalorii, 17g proteine, 67g carbohidrati, 13g grasimi, 5g grasimi saturate, 6g fibre, 7g zahar, 1,81g sare

Citeste si revista Good Food Romania

De ziua ei, Taylor Swift vrea o petrecere de iarna... Care sunt cele mai sanatoase ritualuri de dimineata?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x