Ingrediente:
doua pachete foi de placinta
250 g unt
300 g fructe deshidratate
100 g migdale
200 g miez de nuca
200 g alune prajite nesarate
200 g ciocolata neagra
30 g cacao
250 ml miere
o lamaie
250 ml apa
5 g scortisoara
frisca.
Mod de preparare:
1. Miezul de nuca, alunele si migdalele se toaca marunt sau se macina mai mare si se pun intr-un bol.
2. Se adauga ciocolata topita la bain-marie, fructele deshidratate tocate marunt si se amesteca.
3. Foile de placinta se ung cu unt topit, se suprapun cate patru si se asaza intr-o tava.
4. Se pune o parte din amestec, se niveleaza, se asaza alte patru foi, din nou amestec si inca patru foi.
5. Se pun restul de amestec, foile ramase si se taie in patrate. Se stropesc cu untul ramas, se introduce tava in cuptorul incins si se coc la foc mediu 30-40 de minute.
6. Intr-o oala se fierbe apa, se adauga sucul de lamaie si mierea, cacaua si scortisoara. Se amesteca, se toarna peste baclava si se lasa sa se raceasca.
● Sfat: Se serveste rece, eventual de la frigider, simpla sau cu frisca si presarata cu coaja de lamaie.
● Bautura: Suc de fructe
Citeste si Jurnalul National
Foto: passiontakingflight.com
Tot ce cumparam - made in China... VIDEO! Vladut a gatit spaghetti in sos de sardine, rosii si masline...