Dacă vrei să pregăteşti ceva special, încearcă să faci acasă câteva merdenele delicioase. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este delicios.
Ingrediente:
ALUAT:
50 g unt
Un pahar cu apa
300 g faina
Un praf de sare
1 lingurita de otet
UMPLUTURA:
Branza
250 g branza de vaci
1 ou (urmeaza sa folosim albusul)
Mod de preparare:
Se topeste untul la bain marie. Se amesteca apa, faina, praful de sare si otetul pana se omogenizeaza si se framanta bine. Blatul obtinut se taie in sase bucati si se lasa sa se odihneasca. Se amesteca branza si un albus de ou si se pune umplutura pe fiecare bucata de aluat. Se impatureste aluatul in forma de merdenea si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La final, se unge blatul cu untul topit si se baga la cuptor timp de 35 de minute, pana se rumeneste bine. Pofta buna!