Antena Căutare

O prăjitură pe care toată lumea o adoră! E uşor de făcut, cu ingrediente simple, iar gustul e minunat

Se apropie weekendul, aşa că poţi încerca să pregăteşti o prăjitură delicioasă, cu ciocolată şi lapte. Iată reţeta pas cu pas!

Se apropie weekendul, aşa că poţi încerca să pregăteşti o prăjitură delicioasă, cu ciocolată şi lapte. Iată reţeta pas cu pas!

Pentru blat:


- 10 oua
- 200 gr de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri cu gris sau pesmet
- 5 linguri faina
- 5 linguri cacao
- 5 linguri miere
- 2 plicuri praf de copt
- un pic de sare
- 50 ml de lapte
- 250 ml de ulei

MOD DE PREPARARE:

Articolul continuă după reclamă

Se separa ouale, apoi se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se obtine o crema groasa. Punem faina si praful de copt, cacao si grisul. Mixam apoi, pe rand, la viteza minima, laptele, uleiul si mierea. Separat, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea. Amestecam spuma de albusuri cu galbenusurile. Din aceasta compozitie se coc doua foi, intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, pentru 15 minute, apoi se lasa la racit.

Pentru crema:


- 700 ml frisca lichida
- 3 pachete de intaritor de frisca
- 4 linguri de lapte condensat
- 2 linguri de miere
- 2 plicuri de zahar vanilat

MOD DE PREPARARE:

Se bate frisca la viteza mare, se pune si intaritorul de frisca, apoi mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece pana cand se raceste.

Pentru crema de la mijloc:

- 120 gr de ciocolata de menaj
- 50 gr de unt
- o lingura de apa
- 2 linguri de ulei

Se topesc toate in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru glazura:


- 250 gr de ciocolata menaj
- 100 gr de unt
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de apa
- o lingura de zahar pudra

Se topesc toate in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

ARANJARE:

Peste prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema si o nivelam cu o spatula. Peste crema alba se toarna crema de la mijloc, la temperatura camerei, nivelam bine si dam cateva minute la congelator sau la frigider, pana cand glazura se intareste. Punem apoi al doilea strat de crema, nivelam si rasturnam peste a doua foaie. Presam bine. Peste prajitura turnam crema de ciocolata si nivelam foarte bine. La final, prajitura trebuie sa stea la frigider pentru doua ore. Pofta buna!

Prăjitura "Imposibilă", desertul de care te îndrăgosteşti pe loc! O reţetă simplă, cu un gust senzaţional... Combinație FATALĂ! Încearcă această prăjitură delicioasă: E gata în ZECE MINUTE și nu necesită COACERE...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Un 2025 de excepție! Vezi acum
Video recomandate
X Factor sezonul 11, 23 februarie 2025. Pantaleo Fabrizio Tritto a interpretat piesa „I put a spell on you” Duminica, 23.02.2025, 20:55
Citește și
Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti
Cele mai stresate zodii în anul 2025. Nativii care nu se descurcă în situațiile sub presiune Catine.ro
Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un...
Actorul Mert Ramazan Demir a ales să plece într-o vacanță inedită. Ce destinație a ales actorul de curând Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Kanye West a făcut publică o imagine cu Bianca Censori dezbrăcată pentru a-și promova noul film: „Sunt atât... Libertatea.ro
Întoarcerea NATO la granițele din 1997, pastila greu de înghițit pentru Occident. Ce ar însemna asta pentru... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Alina Sorescu, mărturisiri despre greutățile întâmpinate în timpul proceselor cu fostul ei soț, Alexandru... Elle
Imaginile durerii, la priveghiul lui Paul Fantezie. Florin Salam devastat, Liviu Puștiu cântă... Spynews.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?” BZI
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Prăjitura Rákóczi cu brânză și bezea. Rețeta unui desert rafinat HelloTaste.ro
O fostă toaletă publică a fost transformată în locuință „de lux” și se vinde cu o sumă surprinzătoare.... Antena3.ro
Cum arată Depozitul Apocalipsei din Arctica. 14.000 de semințe noi au fost adăugate în buncăr useit
Horoscopul zilei de 2 martie 2025. Balanțele trebuie să fie atente la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal, 3-9 martie 2025. Berbecii sunt încrezători. Taurii socializează. Peștii își găsesc... Jurnalul
28 Februarie: Luna Nouă a Trezirii. Noaptea în care întunericul se retrage. Lăsăm în urmă umbrele și pășim... Kudika
Cu ce să stropești pomii fructiferi la începutul lunii martie. Livada ta va fi plină de fructe mult mai devreme.... Playtech
Cum s-a transformat Laura Vicol dupa 10 zile in arest. Blonda intotdeauna aranjata, de nerecunoscut: «Cearcane... Redactia.ro
Tradiţii şi legende de Mărţişor. Ce simbolizează şnurul împletit dintr-un fir alb şi unul roşu Observator
Efectele alcoolului la vârsta a treia. Cât de mult ar trebui limitat consumul MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi! ProSport
Când este cel mai bun moment pentru a planta răsadurile de ROȘII în grădină? Secretul pentru o recoltă bogată... Gandul
Dana Roba, un nou derapaj taxat dur. Și-a vopsit cele două fetițe. Cum arată micuțele machiate profesional CanCan
Sos de roșii fără zahăr. Rețeta perfectă pentru cei mici DeParinti
Taylor Lautner i-a luat apărarea Selenei Gomez după ce a fost criticată pentru felul în care arată. Cei doi au... ZUTV
Hackerii au un nou mod de a urmări victimele. De vină ar fi o vulnerabilitate Apple, potrivit experților UseIT
Cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili. O explozie de arome Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x