Cu siguranţă, eclerele sunt printre cele mai bune prăjituri din lume. Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă ai poftă de ceva dulce.
INGREDIENTE:
Eclere:
100 g margarina
4 oua
125 g faina
1/2 lingurita sare
125 ml apa
Crema de ciocolata:
1 cana lapte rece
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura cu varf faina
esenta rom
50 g unt
300 ml frisca batuta
Glazura:
3-4 linguri cacao
6 linguri apa
MOD DE PREPARARE:
Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece, se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.
Crema de ciocolata:
Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra. Pofta buna!
Reţetă delicioasă: Nici nu îţi închipui cât de simplă este! Ai nevoie de doar patru ingrediente şi e gata în fix zece mi... Reţeta pe care nu trebuie să o ratezi! E o prăjitură uşor de făcut, cremoasă, cu un gust fabulos! Vezi toţi paşii...