Postul Adormirii Maicii Domnului a început, aşa că e bine de ştiut că poţi face o prăjitură de post absolut delicioasă, cu nucă şi dulceaţă. Iată reţeta!
Ingrediente pentru prăjitura Nucatella:
2 căni de apă
1 cană zahăr
4 căni făină albă
4 linguri de dulceață
2 linguri cacao
1/2 cană ulei
1 pahar mare de nucă (sau cocos)
esenta de vanilie
coajă de lămâie
1 pachet amoniac stins cu oțet sau cu lămâie
1 praf de sare
zahăr vanilat
Citește și: Cum să faci pâinea "pepenaş"! Încearcă o reţetă simplă, cu puţine ingrediente
Mod de preparare pentru prăjitura Nucatella:
'Apa se pune la încălzit cu zahărul și se amestecă ușor, până când se topește zahărul, apoi se lasă la răcit și se adaugă făina, cacao și se amestecă. Adăugăm dulceața, uleiul, mirodeniile și bicarbonatul de amoniu deja stins cu oțet sau lămâie. Se amestecă bine și se adaugă nuca mărunțită sau alunele. Tapetăm o tavă, potrivită ca mărime, cu hârtie de copt și turnăm compoziția în tavă, apoi se bagă în cuptorul încins și se coace la foc potrivit. Când s-a răcit, se pudrează cu zahăr', explică Felicia Vlădescu pentru agerpres.ro.
Poftă bună!
Uită de obiceiurile nesănătoase! Cum să faci CARTOFI PAI fără să îi prăjeşti în tigaie... Cum să faci pâine cu doar două ingrediente! Încearcă o reţetă genială...