Prăjitura aceasta cu banane şi cremă de vanilie este varianta ideală pentru persoanele care preferă un desert uşor şi foarte parfumat. Iată cum se pregăteşte!
INGREDIENTE:
300 g biscuiţi cu lapte sau cu cacao (în funcţie de gusturi)
200 g unt
150 g zahăr
2 plicuri de budincă cu gust de vanilie
250 ml lapte dulce
cinci banane
200 g frişcă lichidă
nuci, migdale sau fistic pentru decor
Prăjitura "Mangonita" e gata în zece minute, fără coacere! Ai nevoie de patru ingrediente pentru ea
MOD DE PREPARARE:
Biscuiţii se zdrobesc foarte bine, apoi se pune untul topit la bain marie. Totul se amestecă foarte bine, apoi compoziţia se aranjează într-o tavă unsă cu puţin unt şi se presează. Aceasta se bagă la frigider câteva minute.
Budinca de vanilie se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe plic, împreună cu 250 ml lapte rece, punând şi cele 150 g zahăr, apoi se întinde peste aluatul făcut din biscuiţi. Pe deasupra se pun bananele tăiate cubuleţe sau rondele.
Se bate frişca şi se întinde peste prăjitură, apoi se aruncă o mână de nuci sau migdale peste ea. Se ţine la frigider înainte de a fi servită. Poftă bună!
Citeşte şi: