Desertul acesta este varianta perfectă dacă vrei să pregăteşti o prăjitură simplă, cu puţine ingrediente. Combinaţia dintre ciocolată, biscuiţi şi caramel este delicioasă.
Ingrediente pentru reţetă Prăjitură cu ciocolată, caramel şi biscuiţi:
Pentru blat:
170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun
Pentru crema:
400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine
Citește și: Reţetă video: Desert simplu şi rapid, cu doar trei ingrediente! Cum se fac palmierii cu zahăr şi unt
Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
Mod de preparare pentru reţetă Prăjitură cu ciocolată, caramel şi biscuiţi:
Se pune intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava. Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.
Citește și: Rulada "Meringue" este desertul perfect! Se face foarte repede, cu puţine ingrediente, iar gustul e minunat
Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii.
Pofta buna!
Prăjitură din somon și halibut cu alge de mare și broccoli... Ton rumenit cu sote de andive roșii...