Unul dintre cele mai de preţ obiecte ale unei persoane este, fără îndoială, laptopul, căci acolo sunt stocate imagini inedite, mărturii ale clipelor minunate trăite, dar şi munca întreagă. Totuşi, de multe ori, o clipă de neatenţie sau de lejeritate te poate costa mult, dacă verşi apă sau suc pe laptop.
Ei bine, deşi o astfel de experienţă poate fi demoralizatoare, un ingredient minune pe care-l ai cu siguranţă în bucătărie, te va ajuta să-ţi salvezi computerul cu uşurinţă.
Iată ce trebuie să faci:
Închide imediat laptopul apăsând pe butonul de închidere şi scoate bateria.
Ţine laptopul într-un unghi astfel încât apa să nu pătrundă în interiorul acestuia şi şterge-l cu prosoape de hârtie.
Introdu computerul într-o pungă de plastic sigilată şi pune multe boabe de orez ca să absoarbă umezeala.
Aşteaptă câteva ore bune, până când toate piesele vor fi uscate complet şi introdu cu grijă cablul de alimentare fără ca acesta să aibă bateria.
Vezi dacă laptopul se deschide şi funcţionează cum trebuie.