Acest proces se realizeaza cu ajutorul functiei SmartScreen, care ofera celor de la Microsoft detalii complete despre aplicatiile instalate. Evident, acuzatiile despre violarea intimitatii si colectarea datelor cu caracter personal n-au intarziat sa apara. Si de data aceasta, pe buna dreptate.
Microsoft a raspuns deja la acuzatii, afirmand ca ar fi vorba despre o functie cu rolul de a proteja utilizatorii de programe malware, si care trimite companiei din Redmond detalii despre aplicatiile instalate de pe web. Aparent, informatiile colectate de aplicatie ar fi folosite pentru a fi verificate cat de sigure sunt.
Explicatia este cel putin indoielnica, din moment ce datele sunt stranse dupa instalarea aplicatiei, adica sistemul ar putea fi deja compromis.Mai mult, potrivit mai multor experti care au analizat aplicatia, aceasta pare a verifica mai mult legitimitatea programelor instalate pe sistemul de operare decat riscul pe care aceastea il reprezinta pentru sistem, concluzionand ca ar fi un tool pentru a colecta date si pentru a trage la raspundere un utilizator care foloseste, de exemplu, softuri piratate, fara ca acesta sa stie ca este urmarit.
Calculatoare pentru milionari: Un roman vinde computere realizate din foita de aur sau piele naturala... iPhone 5 va avea un design nou si o camera 3D...