Bei CAFEA LA IBRIC? Cea mai mare greşeală! Ce spun experţii în sănătate

Specialiştii au dat verdictul. Cafeaua făcută la ibric nu este recomandată! Consiliul olandez pentru sănătate a făcut public un studiu conform căruia cafeaua la filtru este mai sănătoasă

Boabele de cafea conţin diterpene, substanţe organice din care principalele sunt cafestolul şi kahweolul. Unele studii au arătat că aceste substanţe duc la creşterea uşoară a colesterolului rău din sânge. Pregătirea cafelei cu un filtru de hârtie reţine aceste elemente, băutura rămânând aproape fără ele.

În cafetiera cu filtru de hârtie sau în aparatele cu capsule, cafestolul şi kahweolul dispar aproape complet, aşa încât efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obţinute din concentrat lichid (la automatele de cafea).

Cafetiera cu filtru metalic, precum şi cafeaua grecească sau turcească nu elimină cafestolul şi kahweolul, prin urmare un consum ridicat  poate avea impact asupra nivelului de colesterol rău.

facebook whatsapp twitter pinterest
mai multe
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti