Ghimbirul este unul dintre condimentele cele mai utilizate și apreciate din întreaga lume. Nu numai că este folosit în diferite preparate culinare, rădăcina de ghimbir este folosită de mai bine de 2000 de ani ca medicament natural în diferite culturi ale lumii.
Ghimbirul face minuni pentru sistemul digestiv și poate vindeca probleme că refluxul gastric și colita ulceroasă. Mai nou însă, s-a descoperit că ghimbirul poate ameliora chiar și efectele radiațiilor cu razele gamma!
Iată de ce este atăt de necesar să avem ghimbit în bucătăria noastră
- Este un energizant puternic - o cană de ceai de ghimbir te poate revigora chiar mai bine decât o cafea.
- Te scapa de gripă și de răceală - Ghimbirul ajută la vindecarea organismului prin inducerea transpirației și întărirea sistemului imunitar.
- Lupta împotriva cancerului - Folosite cu succes în tratamentul împotriva leucemiei, extrasele de ghimbir sunt indicate pentru prevenirea tumorilor canceroase, întărind imunitatea organismului.
- Calmează greața - Un remediu eficient împotriva acestui simptom neplăcut, ghimbirul poate fi folosit in siguranță, chiar și de femeile însărcinate.
- Ceaiul de ghimbir este cea mai simplă modalitate de include aceasta plantă minune in alimentația ta. Face minuni împotriva răcelii.
- O sursa bogata de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma în atât de multe variante: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.
- ghimbirul ajută ăi la prevenirea balonării și a indigestiei, datorită unor substanțe chimice care tonifiază musculatura tractului digestiv și care scad nivelul acidului gastric (cel care conduce la arsuri stomacale).
- Ghimbirul este un excelent stimulent digestive. El favorizează apariția enzimelor cu rol în absorbția eficientă a nutrienților și combate disconfortul digestiv după o masă copioasă.
Articolul continuă după reclamă
Sursa, elle
Liniile albe de pe carnea de pui, un PERICOL pentru sănătate. Dacă și tu le-ai observat, renunță rapid la produs. Ce sem... De astăzi, nu vei mai mânca aceste alimente! Ai cu 12 % mai multe șanse de a te îmbolnăvi de cancer...