Dieta cu orez exista din anul 1939, iar din 2006 a fost readusa in prim-plan, capatand o atentie deosebita si popularitate in intreaga lume, prin aparitia unei carti de specialitate despre aceasta.
Este considerata a fi una dintre cele mai eficiente cure din lume, cu ajutorul careia se pot pierde in greutate intre 9 – 13 kg, sub atenta supraveghere a medicului de familie. In ce consta cu exactitate, iti prezentam pe larg in acest articol.
Dieta cu orez a fost dezvoltata de catre specialistii de la Universitatea Duke din SUA, pentru a ajuta in tratamentele contra unor boli cronice precum obezitatea, bolile de inima, hipertensiunea si diabetul. Desi se numeste astfel, aceasta cura de slabit nu se bazeaza doar pe orez. Te ajuta sa slabesti prin reducerea numarului de calorii, sodiu, grasimi, zahar, proteine si prin detoxifierea organismului, fara a te infometa. Prin aceasta cura, schimbarile ritmului de viata se vor petrece nu doar pe plan fizic, ci si din punct de vedere emotional si spiritual. Iti poti face un jurnal pentru a nota observatiile cu privire la alimentatie; te ajuta si meditatia (yoga) in vederea echilibrului emotional si a felului in care faci fata stresului. Pe langa acest regim, este necesar si sportul.
Ce poti manca si ce nu este permis in cura de slabire cu orez?
Deoarece dieta cu orez este una dificila, planul de meniuri este si el destul de restrictionat. Include fructe si legume proaspete, cereale integrale, carne slaba cu proteine si fasole cu un continut redus de sare. Sunt incluse si lactatele dietetice. Va trebui sa elimini dintr-o data caloriile, sarea, grasimile si zaharul. Este necesar si consultul medicului, ca in cazul fiecarei diete dificile, deoarece acest regim nu ofera organismului proteinele de care are nevoie o persoana sanatoasa.