Deşi este "în lumina reflectoarelor" în special toamna, dovleacul poate fi uşor conservat pentru a ne bucura de proprietăţile lui întreg anul
Dovleacul reglează glicemia, scade colesterolul şi trigliceridele şi menţine inimă sănătoasă. Culoarea galben-portocalie este o dovadă a faptului că este bogat în betacaroten şi antioxidanţi. Pulpa de dovleac conţine vitamine, în special provitamina A, vitaminele E şi C, săruri minerale, hidraţi de carbon, protide, iar seminţele conţin ulei, protide, lecitina, rezine şi enzime cu proprietăţi antihelmintice.
Articolul continuă după reclamă
Iată cum poate fi folosit în acest scop:
1. Curăţă de coajă 120 de grame de dovleac crud şi taie-l în bucăţi potrivite.
2. Pune dovleacul tăiat cu puţină apă şi mixează până obţineţi un amestec omogen.
Această băutură trebuie consumată regulat, timp de o lună, zilnic, cu 20 de minute înainte de micul dejun.
Faceţi analiza colesterolului, a trigliceridelor şi glicemiei înainte şi după tratament. Este o procedură sigură şi nu are efecte secundare. Dovleacul conţine anumiţi compuşi care sunt capabili să elimine colesterolul LDL din artere.
Apasă pe degetul arătător timp de un minut! Efectele acestui masaj asupra organelor sunt uimitoare...
Obişnuieşti să rupi pastilele în jumătate? Medicii avertizează că e o mare greşeală...