Antena Căutare

Uite ce măști de față îți poți prepara, acasă, când e frig afară

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, scade numărul de glande sebacee de la nivelul pielii. Acestea produc sebumul, o substanță grasă care lubrifiază pielea, o protejează de umiditate și de uscăciune și îi întreține suplețea. Astfel, se pierde abilitatea pielii de a se menține hidratată. Așsadar, ai nevoie fie de creme cosmetice, fie de măști pe care să le prepari chiar tu acasă.  

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, scade numărul de glande sebacee de la nivelul pielii. Acestea produc sebumul, o substanță grasă care lubrifiază pielea, o protejează de umiditate și de uscăciune și îi întreține suplețea. Astfel, se pierde abilitatea pielii de a se menține hidratată. Așadar, ai nevoie fie de creme cosmetice, fie de măști pe care să le prepari chiar tu acasă.

Lunille cu vreme rece pot avea un impact negativ asupra pielii: afară, uscăciunea aerului și vântul usucă pielea, în timp ce în interior această este afectată de încălzirea artificială. În plus, utilizarea exagerată a săpunului și spălarea frecvență au de asemenea o mare influența asupra uscării pielii.

Iată câteva măști pentru tenul uscat și crăpat

Spălate doar cu apa călduță - Ia aminte că spălarea cu apa fierbinte sau rece poate duce la apariția prematură a ridurilor. Folosirea acestor genuri de spălări contrast se recomanda doar în cazul altor probleme. Cel mai bine este să ungi față cu puțin chefir, smântâna sau ulei înainte de spălarea cu apa. Apropo această cel mai bine este să fie de temperatură camerei. Și după spălare se recomanda ștergerea cu un prosop moale, nicidecum sintetic.

Articolul continuă după reclamă

Folosirea preparatelor casnice- Dimineață spăla față chiar după trezire cu o tinctura de musețel. La 2 linguri de musețel uscat adaugă 1 litru de apa clocotită, acoperă castronul și așteaptă 20 min. După folosirea acesteia poți aplică pe față o cremă hidratanta și de dorit protectoare de soare – vară, și de vânt și ger – iarnă.

Dacă dorești o mască rapidă, atunci mesteca 2 gălbenușuri de ou crud cu 3 linguri de terci din fulgi de ovăz și aplică masca circa 15 minute, după care spăl-o cu apa caldă.

Uite ce măști de față îți poți prepara, acasă, când e frig afară

Masca cu miere de albine - Pentru a crește efectivitatea acestei măști se folosește și smântâna. Această se fabrică din amestecarea a două linguri de miere de albine încălzite cu o lingură de smântâna. Consistență formată se aplică anume pe zonele problematice nu mai puțin de 30 minute. Fii însă atentă că nu ți se recomanda aplicarea acestei măști dacă ești alergică la miere de albine. Și un alt lucru important este că să leși pielea singură să respire, așa că nu aplică nici un fel de produse cosmetice timp de o oră minim după spălarea măștii.

Masca din cartofi - Cartoful conține unele substanțe care se descurcă foarte bine cu uscarea pielii. Fierbe un cartof fără coajă, după care îl faci piure, adaugă cîteva linguri de lapte și o lingură de glicerină (de consultat în farmacie). Amestecă totul până se omogenizează. Masca se aplică pe o durată nu mai mare de 20 minute, după care se spăla cu apa caldă și se șterge cu un prosop moale. Se recomanda că în primele 10 minute după masca să se aplice o masca hidratanta.

Uite ce măști de față îți poți prepara, acasă, când e frig afară

Cofeină - Din când în când fețelor li se recomanda să facă cîte o procedura de peeling, pentru a alimina mai bine celulele moarte. De asemenea, poți prepară o cremă ce curată intens porii prin fierberea într-o cantitate relativ mică de apa a două linguri de cafea măcinată. După care le lași să se răcească la temperatură camerei și adaugă mai apoi două linguri de brânză proaspătă de vaci, de dorit grasă. Această se aplică pe față prin frecarea acesteia circa 3-5 minute, după care se spăla cu apa călduță.

Masca cu vitamine - Se recomanda undeva o data în săptămâna să hrănești pielea ta cu vitamine și din exterior, adică aplicându-i o masca. Această o poți prepară din o lingură de miere, un gălbenuș de ou, o lingură de lapte, o bucățica de pâine neagră și vitamină A, care poate fi găsită în farmacii.

Sursa, reginamaria, lady-journal

Sănătate. La ce remedii apelau bunicile noastre, pe timp de ger... Dieta indiană: în ce constă și cum te ajută să slăbești fără înfometare sau bisturiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x