Antena Căutare
Logo show

Langoși cu brânză sărată. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține faina, brânză, ceapă verde, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Langoși cu brânză sărată".

Ingrediente:

1 kg făină

25 gr drojdie

sare

1/2 linguriță zahăr

500 ml apă

pentru umplut:

450 gr brânză sărată

2-3 linguri de smântână fermentată

2 legături de ceapă verde

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Drojdia împreună cu zahărul se lichefiază în puțină apă călduță, pregătind astfel plămădeala aluatului, după cum ne explică Vlăduț.

Se cerne făina într-un vas și se maestecă cu sarea. Se face o adâncitură la mijloc și se pune acolo plămădeala care se lasă să se odihnească 6-8 minute pentru a se activa, ca la orice Rețetă clasică de gogoși.

Se toarnă apa caldă, amestecând continuu plămădeala cu făina din vas și se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit 40-50 de minute.

Între timp, se pregătește umplutura. Se amestecă brânza dată pe răzătoare cu ceapa tocată și smântâna.

Aluatul se împarte în bucăți mici, care se întind pe masa înfăinată în foi circulare de 1 cm grosime. Se suprapun cîte două, iar la mijloc se umplu cu 1-2 linguri din compoziția de brânză.

Marginile interioare se ung cu apă și se presează pentru a se lipi.  

Langoșii cu brânză sărată se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos.

Sunt foarte buni, ușor calzi, sau reci.

Marti, 24.03.2020, 08:31
x