Antena Căutare
Logo show

Prăjitura Pădurea Neagră, o armonie de gusturi și culori într-un desert de senzație

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a reinterpretat rețeta tortului Pădurea neagră, și ne încântă cu delicioasa și aspectuoasa prăjitură Pădurea Neagră.

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Pădurea neagră:

Blat de pandișpan: 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de unt topit 7 linguri de făină 1 lingură de cacao 1 praf de sare 100 gr vișine fără sâmburi, din compot Umplutura: 500 gr frișcă naturală, bătută 30 ml rom 300 gr vișine fără sâmburi, din compot 100 gr zahăr 10 gr gelatină 3 linguri sirop de la compot Decor: zmeură frișcă bătută 100 gr ciocolată amăruie afine

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură Pădurea Neagră

Pentru blatul de pandișpan, separăm mai întâi albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile frecate și ele cu puțină sare, apoi untul topit și făina în ploaie. Împărțim compoziția în două părți și adăugăm 1 lingură de cacao într-o parte.

Întindem într-o tavă de 24/36 cm mai întâi compoziția simplă, apoi pe cea cu cacao și presărăm vișine deasupra.

Coacem blatul de pandișpan cu cacao și vișine pentru 35-40 de minute la 170 de grade, în cuptorul preîncălzit.

Pentru umplutură, pregătim mai întâi vișinile pe care le trecem prin blender împreună cu puțin sirop de la compot. Oprim 1/3 din vișine întregi. Trecem pasta de vișine prin sită pentru a deveni fină, apoi o amestecăm cu 350 gr frișcă îndulcită și gelatina hidratată în suc de la compot și topită, dar și vișinile întregi, oprite. Întindem crema rezultată peste blatul de pandișpan și dăm prăjitura Pădurea Neagră la frigider până când crema devine fermă.

Apoi, întindem peste prăjitură frișca oprită și o decorăm cu zmeură, afine și ciocolată topită și presărată în fir subțire. Dăm din nou prăjitura Pădurea Neagră la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și servi cu poftă.

Vineri, 23.02.2018, 08:28
x