Antena Căutare

Alexandru Ilinca, ultimul opincar din Muntenia, mărturisiri despre meșteșugul pe care-l practică de zeci de ani: ”Am făcut opinci din cauciucuri de Dacie!”

Alexandru Ilinca, ultimul opincar din Oltenia, se încăpățânează să-și ducă meșteșugul mai departe, iar astăzi a fost invitat de onoare la Neatza cu Răzvan și Dani, unde a vorbit cu drag despre activitatea sa. 

Alexandru Ilinca, ultimul opincar din Oltenia, se încăpățânează să-și ducă meșteșugul mai departe, iar astăzi a fost invitat de onoare la Neatza cu Răzvan și Dani, unde a vorbit cu drag despre activitatea sa.

Alexandru Ilinca se ocupă de opincărit de ani de zile, fiind o tradiție de familie, însă marele său regret este că oamenii vor un câștig rapid, așa că nu practică acest meșteșug.

Citește și: Poveste de viata: Patru romani au facut inconjurul lumii in opinci

”Am venit ca la neamuri, pentru că vă consider ca o familie, pentru că m-ați promovat peste tot, pe unde ne-am întâlnit. Iar asta, pentru mine, e o mulțumire sufletească, ca să nu dispară tradiția. Mulți învață, dar nu practică, pentru că oamenii vor un câștig rapid. Vin mulți copii la cursuri și eu le explic simplu că ”opinca e străbunicul adidasului”, iar atunci le captez atenția.”, mărturisește Alexandru.

De asemenea, el a povestit că cea mai veche pereche de opinci din colecția lui datează de peste un secol.

”Cea mai veche pereche de opinci are 140 de ani, e din Horezu. Înainte își confecționa fiecare, în familie. Femeile au fost mereu mai pretențioase și atunci când vedeau altel de opinci întrebau unde ți le-ai făcut? și ajungeau la tatăl meu, care le făcea în timpul nopții, ca să nu-și piardă timpul de la muncile agricole. Se trezea dimineața, la 3 și n-avea probleme, nu era obosit.”, a mai povestit acesta.

Care erau cele mai valoroase opinci, află în clipul de mai sus.

Ce făcea Ramona Olaru înainte să devină celebră! Blonda focoasă a mărturisit totul: ”Am fost ospătăriță la barul din sat... Ianna Novac, ex A.S.I.A, va deveni mamă de băiat: ”Primele luni de sarcină au fost grele. Am fost neom!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x