Antena Căutare

Târgul "100 de Tradiții Românești, de Sfântul Ilie" la Muzeul Național al Țăranului Român

În perioada 19 – 21 iulie 2019, Fundația Kogaion 115 organizează Târgul "100 de Tradiții Românești, de Sfântul Ilie" în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

În perioada 19 – 21 iulie 2019, Fundația Kogaion 115 organizează Târgul "100 de Tradiții Românești, de Sfântul Ilie" în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

Una dintre tradițiile de Sfântul Ilie este că fetele trebuie să alerge goale într-un lan de cânepă, iar apoi merg la culcare și dacă visează cânepă verde înseamnă că vor lua un flăcău, dar dacă vor visa cânepă uscată se vor căsători cu un bărbat văduv.

Cea mai cunoscută legendă este că Ilie a fost un om harnic, dar și aprig în același timp și ispitit fiind de diavol și-a ucis părinții, a ispășit păcatele și apoi i-a cerul lui Dumnezeu să-l ierte și să îi dea un instrument care să îl ajute să se răzbune cumva pentru răul pricinuit.

Acesta a fost ridicat în Cer și a primit carul de foc și biciul de foc și se spune că atunci când fulgeră afară, acesta își omoară dușmanii. Sfântul Ilie este un ocrotitor al recoltelor, este cel care leagă și dezleagă ploile.

Alin Firfirică, medaliat cu argint la aruncarea discului, interviu exclusiv la Neatza!... Still de Succes by Ellida Toma - Neatza cu Răzvan și Dani. Cea mai nouă colecţie vestimentară realizată de designerul Al...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x