Antena Căutare

Prețurile alimentelor din România sunt ca cele din Elveția, deși între salarii există o diferență colosală. O româncă a filmat tot

Deși între salariile din România și cele din Elveția există diferențe semnificative, prețurile alimentelor se mențin aproape la același nivel. Iată ce a filmat o româncă și ce a dezvăluit că face când se duce la cumpărături.

Imagine cu un coș de cumpărături în care se regăsesc mai multe alimente precum: lapte, fructe, ulei, legume, etc. Galerie
Prețurile alimentelor din România sunt ca cele din Elveția, deși între salarii există o diferență colosală. | Shutterstock

O româncă a decis să filmeze care sunt prețurile de la rafturile magazinelor din Elveția pentru a le posta în mediul online și pentru a-i lăsa pe internauți să observe diferența de trai dintre cele două țări.

Astfel că femeia a dovedit că unele prețuri sunt exact ca în țara de origine, deși salariile de acolo le pot depăși cu mult pe cele din România.

Iată ce a filmat românca și ce a mărturisit că face pentru a-și gestiona venitul cât mai eficient.

Citește și: Care este cel mai nesănătos aliment: „Ne distruge metabolic”. Medicul Mihail Pautov a spus ceva ce românii n-ar vrea să audă

Prețurile din România la fel ca în Elveția

Elveția este recunoscută pentru un nivel de trai ridicat la standarde înalte și pentru salariile care pot ajunge chiar și de trei ori mai mari decât în țara noastră. Veniturile celor care lucrează în Elveția sunt peste media europeană, iar tot mai mulți români aleg să plece din România pentru a lucra peste hotare, acolo unde sunt plătiți conform așteptărilor.

Pentru că prețurile alimentelor din supermarketurile din Elveția sunt foarte accesibile, tot mai mulți români care locuiesc în țările vecine se duc la cumpărături acolo pentru o gestionare cât mai eficientă a bugetului pe care îl au.

Acesta este cazul și unei românce, scrie adevărul.ro, care s-a stabilit în Germania, dar care se duce la cumpărături în Elveția, datorită prețurilor mult mai bune pe care le găsește în această țară.

Surpriza cea mare a fost pentru internauții români atunci când au văzut la raft prețurile pe care și ei le văd în această perioadă la noi în țară.

Citește și: Cât au ajuns să coste un sendviș, o cafea și o apă pe Aeroportul Otopeni. Prețurile se compară cu biletele de avion

Românca a decis să filmeze prețurile din supermaket și să posteze totul în mediul online pentru a arăta tuturor cum este nivelul de trai în Elveția. Iată declarațiile:

„Nu este o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sunt mai mari decât în Germania, dar și salariul minim brut este în jur de 24 franci elvețieni pe oră (25.68 euro, 127.92 lei). Un lapte bio (1L) = 1,95 franci elvețieni (2.09 euro, 10.40 lei), iar unul marcă proprie = 1,35 franci elvețieni (1.44 euro, 7.16 lei).

10 ouă bio = 7.95 franci elvețieni (8.50 euro, 42.44 lei). Iaurturi cu fructe marcă proprie = 0,60 - 0,65 franci elvețieni (0.64 - 0.70 euro, 3.19 - 3.50 lei), cele bio = 0,95 franci elvețieni (1.02 euro, 5.08 lei).

Untul care nouă ne place foarte mult pentru 200 grame = 3,50 franci elvețieni (3.75 euro, 18.75 lei). Pentru banane = 1,50 franci elvețieni (1.61 euro, 7.99 lei) pe kilogram. Un kilogram de cafea aproape 17 franci elvețieni (18 euro, 89 lei). Un kilogram de cafea marcă proprie = 6 franci (6,42 euro, 31,93 lei).

La carnea de vită prețurile încep de la 33 de franci până la 97 (de la 35 euro la 104 și de la 175 lei la 517 lei). Un pui costă 20 de franci (21 de euro, 105 lei), într-adevăr calitatea cărnii de aici este foarte, foarte bună! (...)

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Românii nu s-au abținut din comentarii și au ținut să specifice detaliile pe care ei le-au observat.

„Unele sunt mai ieftine ca în România. Trist...la ei salariul e peste 2500 și la noi 600-700” spunea o internaută suprinsă de diferențele de preț.

„Cel mai ieftin lapte în Kaufland România este 4,80 ron. Mă duc în Elveția” a adăugat un alt internaut.

„Doamne nu cred, Elvetia are prețuri ca în România poate un pic, dar doar un pic mai scump, în rest astea sunt prețurile din România, calitatea nu mai vorbim…” precizează un bărbat.

„Am crezut prima dată că ești în România 😂 nu-i nici o diferență, aceleași prețuri sunt și în România și salariu minim este 380 euro” spune un alt bărbat.

„Mai ieftine decât în România... la un salariu de 1 euro pe oră ...”

Citește și: Alimentul pe care Nea Marin nu l-a mai consumat de 25 de ani. Ce l-a ajutat să arate foarte bine la vârsta de 65 de ani

Astfel că, românii observă care sunt prețurile în afara țărilor și compară nivelul de trai de la noi din țară fiind dezamăgiți de salariile pe care le au.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x