Antena Căutare

Divizia BMW M introduce in premiera primele modele diesel

De vreun an incoace au tot aparut mai multe zvonuri cum ca divizia BMW M ar lucra la o noua gama de modele diesel, ba chiar a fost lansat un teaser cu un X6 M ce avea sub capota un astfel de motor.

Ei bine, informatiile oficiale dezvaluie nu unu, ci patru astfel de M-uri setoase de motorina ce sunt totusi capabile de aceleasi senzatii autentice. Toate modelele vor fi echipate cu tractiune integrala si motoare tri-turbo cu șase cilindri in linie. Stiu, si eu am fost tentat sa spun ca este o blasfemie, dar inca nu am prezentat ideea in intregime. Daca ai si tu o opinie, pastreaz-o pentru mai tarziu pentru ca urmeaza detaliile:

Noile modele M se vor ascunde sub apelativele M550d xDrive Sedan, M550d xDrive Touring, X5 M50d și X6 M50d. Dupa cum o spun si numele, acestea impart aceeași motorizare - 3.0 diesel, cu sase cilindri in linie si injectie directa de motorina alimentata printr-o rampa comuna, supraalimentare secventiala cu trei turbosuflante dezvoltate special pentru gama M - capabila de 381 CP disponibili de la 4000 rpm și un cuplu constant intre 2000 si 3000 rpm ce numara nu mai putin de 740 Nm!!! O alta cifra naucitoare este puterea litrica a acestui motor, incredibila pentru un diesel - fie el și supraalimentat - ce inghesuie aproape 130 de cai de talie normala in fiecare litru de motor.

Citeste continuarea articolului in TopGear!

Faceti cunostinta cu noul BMW X6... Muzeul SAAB, salvat de la distrugere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x