Antena Căutare

FOTO! Autobuz care merge deasupra soselei, fara sa incurce masinile mici!

Chinezii nu se dezmint si ies pe piata cu un autobuz revolutionar, care va merge deasupra soselelor pe care se afla masinile de mici dimensiuni, fara a urca pe un pod.

"The straddling bus" este o combinatie intee un monorail si un camion de mari dimensiuni, cu mentiunea ca partea inferioara a vehiculului este goala, permitand masinilor mici sa circule absolut normal pe sub el. Practic, ineditul autobuz va merge pe sine care se afla pe cele doua margini ale soselei, va fi foarte inalt si va avea cavitatea inferioara inalta de 4 metri, prin care masinile vor circula liber.

2010/10/29//135247-autobuz2.jpg

Pasagerii vor avea loc deasupra masinilor, in compartimente comune cu cele folosite de metrouri sau tramvaie. Proiectul a inceput sa fie implementat in China, insa si autoritatile din Los Angeles sunt foarte interesate de tehnologie.

2010/10/29//135248-autobuz3.jpg

Timpul de constructie a liniei pe care va merge acest autobuz este de 3 ori mai scazut ca in cazul constructiei unei linii de metrou, acesta fiind unul din cele mai mari avantaje.

In China prima astfel linie va fi data in folosinta in 2011, in Beijing, vehicolul urmand a merge pe curent electric dar si cu ajutorul energiei solare, cand acest lucru va fi posibil. Viteza maxima va fi de 70 de km pe ora.

Foto: wired.com

VIDEO! Scoala de soferi pentru tinerii sub 18 ani, pe Fiat 500 retro... Este octombrie, a venit Nissan Juke!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x