Antena Căutare

Honda CR-Z, lansat in Romania la un pret de 24.960 de euro

Honda a lansat in Romania unul dintre cele mai revolutionare autoturisme pro­duse in ulti­mul deceniu, CR-Z, un hibrid din noua generatie care are cateva trasaturi in plus fata de hibridele existente deja pe piata.

Honda CR-Z a fost prezentat in pre­miera la Salonul Auto de la Geneva, starnind un interes iesit din comun ziaristilor si celorlalti vizitatori ai stan­du­lui japonez. Masina este caracterizata de o structura compacta, de numai 4,08 metri, mult mai usoara si cu dimensiuni reduse fata de hibridele anterioare, respectiv Insight de la Honda sau Prius de la Toyota, fiind mai mica si decat Honda Civic hibrid.

Caroseria sa este una de hatchback coupe, cu o silueta in pana, cu care hibridele ne-au obisnuit, fiind una dintre cele mai aerodinamice forme si avand 4 locuri (2+2).

La partea tehnica, elementul de nou­tate il reprezinta cutia de viteze ma­nuala, o premiera pentru un automobil hibrid. Cutia are 6 trepte si a fost atent proiectata pentru soferii europeni, in speciali tineri, care prefera sa conduca intr-un stil spor­tiv.

Potrivit produca­torului, treptele sunt insa suficient de flexibile si permit un regim de condus mult mai relaxat la nevoie, fara schim­bari dese ale treptelor. Grupul propulsor este format dintr-un motor cu ardere interna de 1,5 litri, avand originea in motorul de pe Honda Jazz.

2010/05/21//47377-interior.jpg

Acesta are 114 CP si este ajutat de un motor electric de 14 CP, cu un cuplu de 78 Nm, disponibil de la turatie zero. Cu­mu­lat, cele doua motoare gene­reaza o putere maxima de 124 CP si un cuplu maxim de 174 Nm. Acestea sunt com­parabile cu cele ale unui autoturism sport de mic litraj, precum Renault Clio, de exemplu, dar plaja larga a cuplului si greu­tatea intregii masini pot crea sen­zatii mult mai dinamice.

Cifrele vorbesc despre o acceleratie de 10 secunde, de la 0 la 100 km/h, si o viteza maxima de 200 km/h. De cealalta parte se afla economia de carburant, scopul pana la urma a unui sistem hibrid. Valorile medii comu­ni­cate de producator nu sunt la fel de spec­taculoase precum cele ale unui vehi­cul electric si sunt asemanatoare cu ale lui Insight sau Toyota Prius. Astfel, emisiile de CO2 se ridica la 117 g/km, iar consu­mul mediu la 5 litri/100 km.

Pretul la care Honda CR-Z a fost lan­sat va reprezenta un mare dezavantaj, deoa­rece asteptarile publicului vorbeau despre un nivel de sub 20.000 de euro, astfel incat sa justifice cumpararea unui autoturism mult mai mic decat cele doua clasice deja - Insight si Prius.

Astfel, CR-Z va costa 24.960 de euro cu toate taxele, in conditiile in care Honda Insight a ajuns la un nivel de 19.600 de euro cu TVA inclusa, iar performantele nu sunt cu mult diferite.

2010/05/21//47376-performante.jpg

sursa: financiarul.com

Noul Aston Martin, pe placul Orientului Mijlociu... Drive Test: Hyundai ix35, SUV deghizat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x