Antena Căutare

Un mare producător de automobile și-a mințit ani la rând clienții! Ce tip de mașini a putut să vândă

Un nou scandal ia cu asalt industria automobilelor după ce gigantul Volkswagen a confirmat că a vândut publicului modele pre-serie ca maşini rulate, deşi acestea nu îndeplineau normele din Europa şi SUA, fiind destinate testelor şi expoziţiilor de profil.

Un nou scandal ia cu asalt industria automobilelor după ce gigantul Volkswagen a confirmat că a vândut publicului modele pre-serie ca maşini rulate, deşi acestea nu îndeplineau normele din Europa şi SUA, fiind destinate testelor şi expoziţiilor de profil.

Volkswagen a vândut publicului între 2006 şi 2018 aproximativ 6.700 de modele pre-serie că maşini rulate, deşi acestea nu îndeplineau normele din Europa şi SUA, fiind destinate testelor şi expoziţiilor de profil, informează Car Throttler, care citează publicaţia germană Handelsblatt.

Majoritatea maşinilor, aproximativ 4.000 de unităţi, au fost vândute în Germania. Modelele nu erau certificate pentru vânzare, fiind folosite la lansări, expoziţii şi diferite evenimente de profil din Europa şi SUA. Ulterior, acestea trebuiau să fie casate. În schimb, au fost vândute clienţilor cu titlu de maşini second hand, relatează Mediafax.

Presa germană scrie că Volkswagen a recurs la astfel de practici doar în cazul modelelor proprii, nu și în cazul altor modele ale grupului auto, cum ar fi Skoda, Seat, Audi și Porsche.

Nu este pentru prima dată când compania este implicată într-un scandal de proporții. Totul a început la 18 septembrie 2015, când Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite (EPA) a avertizat producătorul de autoturisme Volkswagen cu privire la programarea frauduloasă a motoarelor diesel TDI produse în intervalul 2009-2015.

Scandalul a atras atenția asupra cotelor ridicate de poluare ale autovehiculelor cu motor diesel vândute de numeroși producători auto, care în condiții de exploatare normală tind să depășească normele legale de poluare în materie de oxizi de azot.

Volkswagen a devenit ținta unor investigații multiple la nivel mondial, iar prețul acțiunilor companiei a scăzut semnificativ în urmă scandalului

Cod Rutier Italia. Cum îi afecteză pe români schimbările din Codul Rutier... Cod Rutier. Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu respectă această regulă în intersecții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x