Antena Căutare

VIDEO! "Epoca de Aur": Dacia, regina industriei romanesti

In 1966, presedintele francez Charles de Gaulle facea o vizita istorica in Romania. La momentul respectiv, era doar una dintre multele vizite istorice ale sefilor de stat straini, de pe urma carora nu am prea ramas cu nimic. Timpul ne-a demonstrat insa ca vizita lui Charles de Gaulle a fost intr-adevar una istorica, pentru ca ne-a oferit cel mai cunoscut "brand" romanesc: Automobilul Dacia.

Primul model, Dacia 1100, a debutat pe soselele Romaniei intr-o perioada cu puternice influente din Estul Europei - Trabant, Skoda, Wartburg. Pentru romani a insemnat mai mult decat o simpla masina.

Vanzarile Daciei 1100 au depsit toate asteptarile, insa nimeni nu se astepta la ceea ce urma sa se intample: explozia modelului Dacia 1300. Romanii stateau la cozi imense pentru achizitionarea unui astfel de model. Existau liste de asteptare chiar si de 5 ani.

Directorii fabricii de la Mioveni cred ca perioada 1990-2000 a fost un miracol din punct de vedere al supravietuirii fabricii. Dacia Nova a fost lansata in anul 1995 si s-a bucurat d eun mare succes, fiind urmata de Dacia Solenza. Insa salvarea fabricii a venit odata cu privatizarea realizata impreuna cu Renault, in 1999.

Lotus City Car Concept intra in productia de serie... Blindat: Land Rover Discovery 4, pregatit de Apocalipsa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x