Antena Căutare

Calculator salarii part-time 2018. Câți bani îți oprește statul și ce îți rămâne ție

Angajaţii part-time, din cele patru categorii cuprinse în OUG-ul avizat joi de Consiliul Economic şi Social (CES), vor plăti contribuţii sociale doar pentru sumele primite, restul, până la suma aferentă salariului minim pe economie, urmând a fi suportată de angajator, în condiţiile în care exista riscul ca unii angajaţi să renunţe la o parte din cele 1,2 milioane de contracte part-time, a afirmat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Angajaţii part-time, din cele patru categorii cuprinse în OUG-ul avizat joi de Consiliul Economic şi Social (CES), vor plăti contribuţii sociale doar pentru sumele primite, restul, până la suma aferentă salariului minim pe economie, urmând a fi suportată de angajator, în condiţiile în care exista riscul ca unii angajaţi să renunţe la o parte din cele 1,2 milioane de contracte part-time, a afirmat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Situația unei persoanele care lucrează în baza unui contracte de muncă part-time. CAS și CASS datorat pentru un salariu minim brut pe țară:

CAS aferentă condițiilor normale de muncă este de 25%;

CASS este de 10%.

În cazul unui contract de muncă cu timp parțial de patru ore pe zi, salariul brut nu poate fi mai mic de 950 de lei. La nivelul acestui salariu, se vor datora următoarele contribuții sociale calculate prin raportare la salariul minim brut pe economie.

Calculator salarii part-time 2018. Câți bani îți oprește statul și ce îți rămâne ție

În acest timp, o persoană ce lucrează doar două ore pe zi în baza unui contract de muncă pentru timp parțial nu poate primi mai puțin de 475 de lei brut.

Calculator salarii part-time 2018. Câți bani îți oprește statul și ce îți rămâne ție

CALCULATOR SALRII PART-TIME

Surse: avocatnet.ro, news.ro

Sursa foto: avocatnet.ro

Curs valutar, 12 februarie. Principalele valute sunt în scădere față de moneda națională... Se fac angajări la stat! Peste 7.000 de posturi vacante în MAI vor fi scoase la concurs: Condiția principală de angajare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x