Antena Căutare

SPECIAL! Ne plangem de taxe, dar platim nemteste: Diferentele dintre Ion, Jean, Juan si Ivan

Romanii au printre cele mai mici salarii din Europa! Stiati deja asta. Insa probabil nu stiati ca platim si cele mai mari taxe si impozite din Europa. Si le platim pentru ca suntem atat de constiinciosi incat ne inghesuim si stam ore intregi la coada ca sa dam bani. De cand s-au marit impozitele locale in mai multe orase din tara, cetatenii au format lanturi vii la ghisee. Vor sa prinda reducerea de 10%, pana la 31 martie. Chiar daca mai au trei luni la dispozitie, oamenii vor sa se achite de datorii cat mai repede. Acum, cat inca mai au bani ramasi de la Sarbatori.

Pamantul se invartea si pe vremea in care oamenii abia coborasera din copac. Nu avem dovezi, dar banuim ca si pe atunci existau taxe si impozite. De exemplu, impozitul pe pestera si taxa pe liana. Vai de cel care a descoperit roata. El a platit primul impozit din lume pentru un vehicul. Acest Homo Impozitus pare sa fie stramosul romanului. Avem plata taxelor in sange. Indiferent ca ele sunt mari si ca salariile noastre sunt mici.

Nu ducem lipsa de cetateni responsabili cu frica de Dumnezeu si de penalizari. In orasele in care consiliile au ales sa mareasca impozitele, romanii se plang. Platesc si se plang, dar platesc. Au venit inca din primele zile ale anului pentru a prinde reducerea de 10%, chiar daca oferta autoritatilor e valabila pana la sfarsitul lui martie. In mai multe orase, cozile la taxe nu se mai masoara in oameni, ci in ore.

Ion, un salariat roman, castiga, in medie, 451 de euro pe luna. Aproape ultimul in topul salariilor europene. Inapoi da peste 30% din salariu.

Jean, un salariat francez, castiga 2.500 de euro pe luna. Si da inapoi 26%. Sigur, impozitul lui Jean e cat salariul lui Ion. Dar salariul lui Jean e de cinci ori mai mare.

Juan, salariatul spaniol, castiga 1.900 de euro pe luna. Si da inapoi 20%.

Dar nimeni, nimeni nu-i mai fericit decat Ivan. Nu e din Uniunea Europeana, dar castiga 1.100 de euro pe luna si da inapoi 10%. Sa se mai intrebe cineva de ce stiu rusii sa se distreze. Pentru ca au cu ce. In schimb, Ion este cetatean model.

Se plange, se supara, dar plateste la zi. Sa privim, totusi, partea buna a lucrurilor. Cand Jean, Juan si Ivan se uita la ce taxe plateste Ion, se gandesc ca el este cel mai bogat om de pe planeta.

Majorarea taxele si impozitele locale, la alegerea autoritatilor locale... Visul frumos al relaxarii monetare, spulberat: creditele se scumpesc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x