Antena Căutare

UPDATE! Avion deturnat în Cipru: Pasagerii au fost eliberaţi! Atacatorul ameninţa că își va detona centura cu explozibili

Este vorba despre un avion al companiei Egyptair care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo și care a fost deturnat spre Cipru. Un oficial al aeroportului din Larnaca a declarat că la bord s-ar afla 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Este vorba despre un avion al companiei Egyptair care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo și care a fost deturnat spre Cipru. Un oficial al aeroportului din Larnaca a declarat că la bord s-ar afla 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului

UPDATE 11:00 Autorul deturnării în Cipru a avionului companiei EgyptAir care efectua o cursă pe ruta Cairo-Alexandria este cetățean egiptean și se numește Ibrahim Samaha, a anunțat marți agenția egipteană de presă MENA.

Agenția egipteană a mai relatat că bărbatul ocupa locul K38, fără a oferi alte detalii, menționează Reuters.

Și televiziunea de stat din Egipt, citată de publicația britanică The Telegraph, l-a identificat pe individ drept Ibrahim Samaha. Sursa citată a transmis că individul ar fi cerut 'azil politic' și un translator, în caz contrar amenințând că își va detona centura cu explozibili pe care o are asupra sa.

Pe de altă parte, compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat, cu excepția a cinci cetățeni străini (care nu sunt egipteni) și a membrilor echipajului.

Totodată, Ministerul Aviației Civile din Egipt a precizat într-un comunicat de presă că pilotul zborului 181, căpitanul Amr al-Jamal, a informat autoritățile din controlul traficului aerian că avionul a fost amenințat de un pasager care susținea că avea asupra lui o centură cu explozibili și care a cerut ca avionul să își schimbe traseul și să se îndrepte spre Cipru.

Erau 81 de pasageri la bordul avionului de tip Airbus 320, a anunțat ministerul egiptean, contrazicând informații transmise anterior de oficiali egipteni care relataseră că la bordul aparatului se aflau 55 de pasageri și membri ai echipajului.

________________________________________________

Compania aeriană EgyptAir confirmă în mod oficial că zborul MS181 a fost deturnat. Oficialii companiei vor publica un comunicat oficial în scurt timp. Primele informaţii apărute vorbeau despre cel puţin 80 de persoane aflate la bord.

Autorităţile au reuşit să stabilească un prim contact cu persoana care a deturnat avionul, iar aceasta a cerut în primul rând ca poliţia şi vehiculele de securitate să se retragă din jurul aeronavei. De asemenea, acesta este dispus să le permită femeilor şi copiilor să coboare din avion.

Aeronava se afla la aproximativ 100 de kilometri de Cipru, când pilotul a cerut să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Larnaca, menţionând că este vorba despre o deturnare.

"Turnul de control de pe aeroporul Larnaca a fost informat la 8.30 dimineaţa ca un avion din Egipt a fost deturnat. Avionul a aterizat la 8.50 am", a declarat o sursă din poliţie pentru The Cyprus Weekly.

Nu este prima oară când aeroportul din Larnaca se confruntă cu o astfel de situaţie. În 1988, un avion din Kuweit a fost deturnat după ce a decolat din Mashhad, din Iran, şi a aterizat în Cipru după ce aeroporturile din Siria şi Beirut au refuzat să permită aducerea la sol a avionului.

Un secret ținut de 500 de ani a ieșit acum la iveală! Unde se află cheia de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim!... VIDEO: După doi ani, o mamă s-a întâlnit cu ucigaşul fiicei sale. Reacţia femeii a impresionat mii de oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x