Antena Căutare

Atac terorist în Spania! O furgonetă a intrat în mulțime, în Barcelona. Autoritățile au revizuit bilanțul: 13 morți și peste 100 de răniți

Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 100 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, arată cel mai nou bilanţ anunţat de către Poliţie.

Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 100 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, arată cel mai nou bilanţ anunţat de către Poliţie.

UPDATE 00:04. Numărul victimelor crește de la o oră la alta, relatează ziarul spaniol La Vanguardia. Potrivit sursei citate, cel puțin 100 de oameni au fost răniți în teribilul atentat care a avut loc în Barcelona.

UPDATE 23:00. Statul Islamic a revendicat atacul din Barcelona, conform agenției de știri a grupării. „Autorii atacului din Barcelona sunt soldați ai Statului Islamic și au efectuat operațiunea ca răspuns la solicitările adresate statelor coaliției”, a transmis ISIS.

UPDATE 22:50. Numărul răniților în tragedia din Spania a crescut la 80, dintre care 15 grav, informează El Pais. Printre ei se află și un român, de 35 de ani, internat în spital cu mai multe leziuni și fracturi, informație confirmată de MAE.

Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului terorist comis joi la Barcelona, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE 21:27. Bilanțul morților atentatului din Barcelona a fost revizuit de Ministerul de Interne al Spaniei. Potrivit ultimelor date, 13 oameni și-au pierdut viața și aproximativ 50 au fost răniți.

UPDATE 21:11. Numărul celor care au fost răniți a crescut la 64, anunță presa spaniolă, care citează surse din poliție. Încă nu se știe cu precizie dacă există și alți oameni care și-au pierdut viața. Unul dintre suspecți a fost arestat.

___________________________________________________________

Potrivit agenţiei EPA, poliţia caută un bărbat pe nume Driss Oukabir, suspectat că a închiriat furgoneta, însă nu este clar dacă este vorba despre persoana arestată.

Potrivit ultimelor informații, fotografia publicată de presă ar aparține altcuiva. O persoană s-ar fi prezentat la Poliție, ar fi spus ca i s-au furat actele și că și-a vazut poza pe toate site-urile din lume.

Conform RTVE, anchetatorii cred că au fost folosite două dube - una în atentat, iar cealaltă în vederea unei evacuări.

Postul Tv3 a anunţat că un paşaport spaniol al unei persoane de origine marocană a fost găsit la locul atacului.

________________________________________________________________

UPDATE. Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, arată cel mai nou bilanţ anunţat de către Poliţie.. Ministrul catalan de Interne Joaquim Forn spunea că, ”din nefericire, numărul morţilor probabil va creşte”. Poliţia consideră că este vorba despre un atac terorist.

Un al doilea vehicul folosit în atentatul de la Barcelona, găsit în localitatea catalană Vic

Un al doilea vehicul folosit în atentatul de joi de la Barcelona a fost găsit într-o mică localiate, Vic, în Catalonia, au anunţat autorităţile locale pe Twitter, relatează Reuters. Poliţia a izolat zona şi inspecta vehiculul, a anunţat Consiliul Municipal.

________________________________________________________________

Cel puțin o persoană a fost ucisă și circa 20 rănite în urma atacului terorist comis joi după-amiază la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii de pe artera Rambla, informează presa locală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliția a confirmat deocamdată un singur mort, dar unele surse vorbesc despre mai multe persoane decedate.

După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

MAE: La acest moment nu există indicii că printre victimele de la Barcelona ar fi şi cetăţeni români

UPDATE: Poliția spaniolă a confirmat miercuri după-amiază un atac terorist la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii aflați pe artera Rambla, informează presa locală. Potrivit primelor informații, sunt mai mulți răniți.

Presa spaniolă relatează și despre o luare de ostatici de către două persoane înarmate într-un restaurant din apropiere.

O dubă a intrat în mulţime, în zona turistică Ramblas din Barcelona, a anunţat joi poliţia spaniolă, transmite BBC News.

Poliţia a precizat că este vorba despre o dubă de culoarea albă, scrie The Associated Press. Potrivit Poliţiei, duba a intrat pe trotuar în cartierul istoric Las Ramblas.

Forţele de ordine au precizat într-un mesaj postat pe Twitter că este posibil ca mai multe persoane să fi fost rănite. Conform ziarului El Pais, mai mulți oameni zăceau pe jos.

Poliţia a blocat circulaţia rutieră pe strada respectivă, iar magazinele au fost închise. Cel aflat la volanul vehiculului a fugit de la locul faptei. Deocamdată nu este clar dacă a fost un atac terorist și nici nu au fost oferite informații despre starea victimelor.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul din Barcelona... Un al doilea român se află printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona. Cetăţeni din 24 de ţări se numără...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x