Antena Căutare

Siria: Bashar al-Assad a numit un nou premier. Fostul demnitar a fugit in Iordania

Agentia de presa siriana SANA a transmis, intr-un comunicat, ca presedintele Bashar al-Assad l-a numit in functia de premier pe Wael Nader Al-Halqi. Fostul prim-ministru, Riad Hijab, a fugit in Iordania impreuna cu familia. 

Wael al-Halqi a detinut, pana acum, functia de ministru al Sanatatii. Noul premier este un apropiat al presedintelui Assad.

In Siria se duce o lupta crancena intre fortele guvernamentale si Armata pentru Eliberarea Siriei. Pana in prezent, peste 20.000 de persoane si-au pierdut viata, iar numarul refugiatilor a depasit 1 milion. Conflictul, izbucnit in luna martie a anului trecut, a crescut treptat in intensitate. Niciuna dintre tabere nu pare dispusa, in acest moment, sa faca un pas inapoi. Ba, mai mult, presedintele Bashar al-Assad a declarat ca nu se va opri pana cand nu va curata tara de teroristi.

In Siria, masacrele sunt la ordinea zilei. Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, a incercat sa gaseeasca o solutie pasnica, insa, chiar in timp ce se purtau negocieri, fortele guvernamentale au lansat o serie de atacuri masive asupra mai multor orase siriene in care se aflau rebeli. In Iunie 2012, oficialul a fost nevoit sa recunoasca faptul ca o solutie pasnica este imposibila. In luna august a demisionat oficial din functia de trimis special al Organizatiei Natiunilor Unite.

foto: Intact Images / EPA

Tatarstan: sectantii au tinut peste 20 de copii 10 ani sub pamant!... Masura aberanta! Elevii din Spania ar putea fi taxati pe pachetul de mancare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x