Antena Căutare

Cutremur puternic în largul Papua Noua Guinee, urmat de alertă de tsunami! Sunt posibile alte replici puternice!

Un cutremur cu magnitudinea 7,9 s-a produs sâmbătă în largul Papua Noua Guinee, în vestul Oceanului Pacific, după care a fost emisă alertă de tsunami, informează AFP.

Un cutremur cu magnitudinea 7,9 s-a produs sâmbătă în largul Papua Noua Guinee, în vestul Oceanului Pacific, după care a fost emisă alertă de tsunami, informează AFP.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) a anunțat că țărmurile Papua Noua Guinee ar putea fi lovite de valuri de trei metri după puternicul seism. PTWC a mai precizat că valuri tsunami sunt posibile în următoarele trei ore și pe coastele Indoneziei, Insulelor Solomon sau Vanuatu.

Cu puțin timp în urmă instituirea alertei de tsunami a fost anunțată și de apărarea civilă din Noua Zeelandă.

Seismul, a cărui magnitudine a fost revizuită la 7,9 de Institutul de geofizică american, s-a produs la ora 10.51 GMT. Intensitatea seismului a fost estimată la 7,8 de centrul specializat din China, potrivit Xinhua. Cutremurul s-a produs în regiunea Noua Irlandă din Papua Noua Guinee, la adâncimea de 73 km.

UPDATE! ATAC în centrul Turciei! 13 morți și 48 de răniți, după ce o mașină capcană a explodat lângă o universitate. Pr... Tragedie aviatică! Un avion militar s-a prăbușit în estul Indoneziei, toate cele 13 persoane aflate la bord au murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x