Antena Căutare

Europa, in zodia protestelor: Zboruri anulate, batai cu fortele de ordine, oameni raniti

In 20 de tari europene s-a iesit in strada din cauza masurilor de austeritate. Cei mai vocali protestatari au fost in Portugalia si Spania, tari aflate pe marginea prapastiei. Politistii au fost nevoiti sa intervina in forta dupa lasarea intunericului ca sa-i linisteasca. Au folosit gaze lacrimogene si au tras cu gloante de cauciuc. Sute de persoane au fost arestate, iar alte cateva sute au fost ranite.

O piata din centrul orasului Madrid s-a transformat intr-un teren de lupta. Intr-o tabara se aflau cateva mii de protestatari, in cealalta - sute de scutieri. Politistii au intervenit in forta ca sa-i imprastie pe manifestanti. In Barcelona, insa, a fost si mai rau. Fortele de ordine au folosit gloante de cauciuc si gaze lacrimogene ca sa-i linisteasca pe protestatari.

Potrivit unor estimari, un milion de oameni au protestat in orasul catalan. Printre ei s-a aflat si regizorul Pedro Almodovar. “Nu sunt deloc de acord cu politicile acestei guvernari, care isi bate joc de popor”, a spus el.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne, cel putin 142 de oameni au fost arestati pe tot teritoriul spaniol in urma protestelor. 74 de persoane au fost ranite, dintre care 43 sunt politisti. Si traficul aerian a fost afectat de aceasta greva. Peste 230 de zboruri au fost anulate.

Politistii care aparau cladirea parlamentului din Lisabona au fost, de asemenea, atacati cu bucati din pavaj si cocktail-uri Molotov. In Portugalia, protestele au fost organizate in 40 de orase. Greva generala a paralizat transportul aerian si pe cel subteran, iar majoritatea curselor feroviare au fost anulate.

14 noiembrie a fost decretata Ziua Europeana a Actiunii si Solidaritatii. La chemarea Confederatiei Sindicatelor Europene, sute de mii de europeni din 23 de tari au iesit in strada.

foto: Intact Images

Mitt Romney ramane fara "Like-uri". Dupa esecul de la prezidentiale, oamenii ii dau "Unlike"... Barbat din Statele Unite, electrocutat pentru ca a incercat sa-si salveze casa de flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x