Antena Căutare

Explozie puternică la o uzină chimică din nordul Chinei! Cel puțin 22 de persoane au murit, iar alte zeci sunt grav rănite - VIDEO

Situație dramatică în China. În urma unei explozii, cel puţin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 22 rănite, miercuri, în apropierea unei uzine chimice, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Situație dramatică în China. În urma unei explozii, cel puţin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 22 rănite, miercuri, în apropierea unei uzine chimice, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Explozia a implicat aproximativ 50 de camioane, distruse de foc în apropierea uzinei grupului Hebei Shenghua Chemical în comuna Zhangjiakou, la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing, au precizat serviciile de comunicare ale oraşului pe reţeaua de socializare Weibo.

Răniţii au fost conduşi la spital, după deflagraţie, care a avut loc la ora locală 0.41 (marţi, 19.41, ora României), se arată într-un comunicat, în care nu se precizează cauza exploziei.

În fotografii difuzate de televiziunea publică CGTN pe contul de Twitter apar carcase de camioane carbonizate şi pompieri intervenind de-a lungul unui drum.

”Operaţiuni de căutare şi salvare şi o anchetă cu privire la cauzele accidentului sunt în curs”, au anunţat autorităţile.

Zhangjiakou, un important oraş, foarte extins, este unul dintre locurile selectate în vederea probelor Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă prevăzute de Beijing în 2022.

China a fost teatrul mai multor accidente industriale în ultimiiani. În iulie, o explozie într-o uzină chimică s-a soldat cu 19 morţi şi 12 răniţi în provincia Sichuan (sud-vest).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În 2015, o enormă explozie într-un depozit de produse chimice a omorât 165 de persoane în oraşul portuar Tianjin (nord), provocând o polemică pe tema cauzelor catastrofei şi a impactului ecologic al acesteia. Fostul primar al oraşului, care a condus comisia însărcinată cu gestionarea catastrofei a fost condamnat, anul trecut, la 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de corupţie.

Milioane de copii din toată lumea vor fi triști! Creatorul unui îndrăgit serial animat a murit... Ultima decizie a lui Marck Zuckerberg va îngropa Facebook! Ce a refuzat să facă și care sunt consecințele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x