Antena Căutare

Grecia inchiriaza 50 de insulite, in timp sute de masini de lux confiscate ruginesc in depozite

Criza are urmari tot mai ciudate in Grecia. Sute de masini de lux confiscate de stat ruginesc in depozite. Nu mai are cine sa le vanda. Daca ar fi scoase la licitatie, si-ar gasi destui cumparatori, dar agentia care avea aceasta sarcina a fost desfiintata pentru a economisi. In schimb, Guvernul a decis sa inchirieze 40 de insule nelocuite.

Un cimitir de masini de la periferia Atenei ilustreaza cum nu se poate mai bine modul in care stie guvernul elen sa economiseasca. La o privire mai atenta, printre autobuze vechi si masini de politie ciuruite de gloante, zace un automobil de lux. A fost confiscat de la un traficant de droguri si urma sa fie vandut. Cum activitatea agentiei care se ocupa de tranzactie a fost inghetata momentan, bolidul rugineste.

Si nu este singura epava de lux din depozitul de masini. Scoase la licitatie, ele ar putea aduce ceva bani la bugetul de stat. Ingropat intr-o mare de datorii, Guvernul a gasit, insa, cateva insulite salvatoare. La propriu.

Premierul Antonio Samaras a decis sa concesioneze, pentru o perioada de pana la 50 de ani, 40 de insule nelocuite. Grecia trebuie sa atraga 50 miliarde euro pana in 2020 din valorificarea activelor statului, angajament asumat in acordurile de finantare externa in valoare totala de 240 miliarde euro incheiate in ultimii doi ani.

foto: whatisthedebtceiling.org

Situatia politica din Romania "anima" Parlamentul European... Grecia ar putea cere Germaniei daune de razboi de peste 100 de miliarde de euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x